Naslovnica Gospodarstvo Slovenski nepremičninski projekti na sejmu MIPIM v Cannesu

Slovenski nepremičninski projekti na sejmu MIPIM v Cannesu

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos pripravila nastop slovenskih zastopnikov na sejmu MIPIM, ki ga je že tradicionalno gostil francoski Cannes. Ta prestižni mednarodni dogodek velja za enega najpomembnejših investicijsko-nepremičninskih sejmov na svetu, letos pa se ga je v živo udeležilo več kot 17.000 obiskovalcev iz 100 držav.
Slovenski nepremičninski projekti na sejmu MIPIM v Cannesu

Prizor z letošnjega sejma MIPIM v Cannesu (foto: FB Palais des Festivals Cannes)

Mednarodni sejem MIPIM velja za največje globalno nepremičninsko stičišče podjetij, agencij, projektov in investitorjev. To potrjujejo tudi letošnje številke obiska, saj si je dogajanje v živo na licu mesta ogledalo več kot 17.000 obiskovalcev iz 100 držav. Sejem MIPIM je letos potekal v hibridni obliki, trajal pa je štiri dni. Kot običajno ga je gostilo najbolj mondeno francosko mesto na azurni obali – Cannes.

»Rdeča nit letošnjega sejma je bila spodbujanje urbanih sprememb ter trajnostnega razvoja, ki je bila v središču številnih konferenc, predavanj, razprav in dogodkov v času sejma. Sejem je nepremičninsko industrijo izzval, da si znova predstavlja dolgoročno prihodnost, pri čemer se je lotil tem, kot so socialna vključenost, zmanjšanje emisij ogljika, krožno gospodarstvo in trajnostna rast,« so pojasnili s Spirit Slovenija.

Tudi tokrat o na sejmu podeljevali posebne nagrade za najboljše nepremičninske projekte, industrije, med 48 finalisti v kategoriji prenovljenih stavb pa se je znašel tudi slovenski projekt Cukrarna. Sicer se je Slovenija se je na MIPIM letos predstavljala na 60 m2 velikem razstavnem prostoru, pod sloganom ‘Slovenia. Green. Creative. Smart.’, kjer je izstopala predstavitev novega ljubljanskega potniškega centra in poslovnih zgradb okoli njega.

Poleg predstavnikov agencije Spirit Slovenija so se letošnjega sejma udeležili tudi predstavniki Stanovanjskega sklada RS, Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina, Mestne občine Ljubljana in Občine Ajdovščina, pa tudi predstavniki investitorja projekta Emonika, Mendota Invest, d. o. o. ter dveh slovenskih start-up podjetij.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.