Naslovnica Trendi Kako bo RTV Slovenija spremljala državnozborske volitve

Kako bo RTV Slovenija spremljala državnozborske volitve

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri, natanko mesec dni pred volitvami, se na RTV SLO pričenjajo predvolilna soočenja in predstavitve političnih strank. Televizijska soočenja bodo na sporedu ob ponedeljkih in četrtkih, radijska ob sredah. Multimedijski center RTV SLO pa bo vsebine, povezane z volitvami, objavljal na podportalu ‘Volitve v državni zbor 2022’.
Kako bo RTV Slovenija spremljala državnozborske volitve

Voditeljica prvega TV-soočenja predsednikov parlamentarnih strank bo Erika Žnidaršič (foto: TV SLO)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so napovedali, kako se bodo od jutri dalje mesec dni na tem javnem zavodu posvečali državnozborskim volitvam, ki bodo na vrsti 24. aprila. Televizijska, radijska in spletna uredništva RTV Slovenija bodo predstavljala politične stranke oziroma liste in njihove programe, kandidati pa se bodo v razpravah soočili z vsemi najbolj aktualnimi temami.

Na TV SLO 1 bo vsak ponedeljek od 20.00 do 22.00 ter vsak četrtek od 17.00 do 18.20 (ter znova od 20.00 do 22.00) na sporedu 14 soočenj oz. oddaj ‘Slovenija zdaj’, nato pa tudi posebna oddaja na volilno nedeljo. V desetih oddajah se bodo soočili predstavniki parlamentarnih strank in v štirih predstavniki neparlamentarnih, ki se bodo dotaknili varnostnih vprašanj, gospodarstva, davkov, zdravstva, varstva okolja in trajnostnega razvoja.

Na Prvem programu Radia Slovenija bodo pripravili pet soočenj v podaljšanem terminu oddaje Studio ob 17-ih. Prvo soočenje, ki bo soočenje predsednikov vseh strank, bo v sredo, 30. marca. »Od 28. marca do 22. aprila bodo na Prvem programu Radia Slovenija potekale tudi predstavitve posameznih političnih strank oziroma list. Predstavitve bodo na sporedu vsak delovnik ob 11.15 na Prvem in na spletni strani Prvega.

V svojo družbo vabijo tudi na volilni dan, ko bodo dogajanje spremljali od poznega popoldneva in ob 19.00 objavili rezultate vzporednih volitev. Sledila bo posebna volilna oddaja, v kateri bodo z gosti v studiu in novinarji na terenu podrobno analizirali in komentirali rezultate,« so še dodali s SOJ RTV SLO in tudi za dan po volitvami napovedali podobno vsebino z analizami in komentarji rezultatov.

Multimedijski center (MMC) RTV SLO bo predvolilno kampanjo in volitve spremljal na posebnem podportalu ‘Volitve v državni zbor 2022’. Uporabniki bodo tam našli predstavitve strank, radijska in televizijska soočenja in druge vsebine, povezane z volitvami. Poleg tega bo MMC pripravil spletne klepete s predstavniki političnih strank, kjer bodo vprašanja gostom zastavljali uporabniki spleta.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.