Naslovnica Magazin Nov žeton BTMT v predprodaji in prihajajoči trendi fintecha

Nov žeton BTMT v predprodaji in prihajajoči trendi fintecha

Avtor: Spletno Uredništvo
Platforma BITmarkets je včeraj objavila podrobnosti o prihajajoči javni prodaji svojega izvirnega žetona BTMT, ki se bo začela 1. novembra 2023. BTMT bo do tedaj v fazi predprodaje, kjer lahko registrirani uporabniki borze kriptovalut BITmarkets investirajo v nakup žetonov BTMT po ugodnejši ceni.
Nov žeton BTMT v predprodaji in prihajajoči trendi fintecha

Napovedni plakat za včerajšnji dogodek v Zagrebu (foto: FB BITmarkets)

Med seminarjem o tokenizaciji svetovnega gospodarstva, ki je včeraj potekal v Zagrebu, je platforma BITmarkets oznanila podrobnosti o prihajajoči javni prodaji svojega izvirnega žetona BTMT. Razkrili so, da so že pred sredino meseca  junija v zasebni prodaji, oziroma v predprodaji žetonov BTMT prešli mejo milijona dolarjev. Sicer je BTMT izvorni žeton, ki svojim imetnikom ponuja številne različne prednosti trgovanja s kriptovalutami.

»Največje število žetonov BTMT je 300 milijonov, vendar se bo ponudba postopoma zmanjševala skozi proces ‘sežiganja’, zaradi katerega bo cena vedno bolj privlačna. Vrednost žetona bo rasla od predprodaje do končnega ‘listinga’, ki ga pričakujemo naslednje leto. Večino sredstev, zbranih s prodajo žetonov, bomo namenili za nadaljnjo rast, optimizacijo platforme, trženje in akvizicije,« je dejal Peter Sumer, CEO borze kriptovalut BITmarkets.

Poleg tega bo nakup žetonov BTMT podpiral projekte na področju družbene odgovornosti in trajnosti (projekti ESG), imetniki žetonov pa bodo lahko sodelovali pri izbiri projektov, ki jih bodo podprli. Sicer pa se je seminar v Zagrebu posvetili širšim vprašanjem o vplivu finančnih tehnologij (fintecha), decentraliziranih financ in blockchain tehnologij na trenutni finančni sistem.

Obetajo se namreč nekatere pomembne modernizacije finančne industrije, kjer naj bi fintech ob pomoči umetne inteligence dvignili na raven, ki je avtomatizirana, decentralizirana ter zato tudi precej bolj pregledna.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.