Naslovnica Kronika Brez pridržanih v preiskavi poslov Premogovnika Velenje

Brez pridržanih v preiskavi poslov Premogovnika Velenje

Avtor: Spletno Uredništvo
Nacionalni preiskovalni urad je včeraj na območju Celja, Maribora, Ljubljane in Kopra opravil 13 hišnih preiskav stanovanjskih in poslovnih prostorov zaradi kaznivih dejanj zlorab položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti ter pomoči pri teh kaznivih dejanjih. Šlo naj bi za afero, v kateri naj bi velenjski premogovnik pred leti olajšali za 4,8 milijona evrov. Danes je Policija objavila novo sporočilo za javnost.
Brez pridržanih v preiskavi poslov Premogovnika Velenje

Del procesa kopanja rude v Premogovniku Velenje (foto: FB Premogovnik Velenje)

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je že včeraj na območju Celja, Maribora, Ljubljane in Kopra opravil 13 hišnih preiskav stanovanjskih in poslovnih prostorov, pri tem pa je preveril 8 fizičnih in 5 pravnih oseb. Pri preiskavah je sodelovalo kar 60 uslužbencev NPU, na koncu pa so vseh osem fizičnih oseb osumili, da so storile kaznivo dejanje pri izvajanju storitev na škodo velenjskega premogovnika v višini 4,8 milijona evrov.

Osumljeni osebi iz oškodovane velenjske družbe naj bi s pomočjo drugih osumljenih oseb s sprejetjem pravnih aktov oddali posel povezani osebi in podizvajalcu, ki se v postopku javnega zbiranja ponudb ni izkazalo kot bil najugodnejši ponudnik. Po poročanju večine slovenskih medijev gre za posle v letih 2017 in 2018, ko je družbo Premogovnik Velenje vodil Ludvik Golob, članica uprave pa je bila Mojca Letnik.

Danes je Policija objavila novo sporočilo za javnost, v katerem pa ni razkrila veliko novega. »Pri hišnih preiskavah so preiskovalci zasegli listinsko dokumentacijo, elektronske podatke in elektronske naprave. Preiskovalci danes nadaljujejo kriminalistično preiskavo, in sicer pregledujejo zasežene podatke, zbirajo obvestila in izvajajo druge nujne operativne aktivnosti. Nobena osumljena oseba ni bila pridržana,« so pojasnili z NPU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.