Naslovnica Trendi Nov podcast Planinske zveze Slovenije se imenuje V steni

Nov podcast Planinske zveze Slovenije se imenuje V steni

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Planinski zvezi Slovenije so se letos odločili, da zgodbe, izkušnje in gorniško modrost posnamejo in jih objavijo kot podcast. Idejni vodja novega podcasta z naslovom ‘V steni’ je plezalski zanesenec Miha Habjan. Prek podcasta se bo lahko sedaj zabeležil del slovenske gorniške zgodovine, ki bi bil drugače najbrž spregledan.
Nov podcast Planinske zveze Slovenije se imenuje V steni

Voditelj Miha Habjan in prvi gost podcasta Andrej Štremfelj (foto: Luka Maček/PZS)

Planinska zveza Slovenije (PZS) letos praznuje 130 obletnico obstoja, ena od njenih poglavitnih nalog pa je prenašanje gorniškega izročila. Zato so se na PZS odločili, da izjemne zgodbe, dolgoletne izkušnje in kar vso pridobljeno gorniško modrost posnamejo ter vse objavijo v obliki podcasta. Podcast so poimenovali ‘V steni’ in je dobrodošla medijska novost na slovenskem prostoru.

Z gosti se bo pogovarjal voditelj Miha Habjan, ki je bil tudi prvi pobudnik nastanka novega podcasta. »Ko smo v gorah in v stenah, smo alpinisti, gorniki in plezalci. Prej in potem smo lahko vse drugo, v stenah, v gorah, pa počnemo tisto, kar imamo tako radi. V stenah in v gorah zaživimo, se osebnostno kalimo in oblikujemo, se polnimo z energijo, dosegamo in presegamo svoje meje in izživljamo svojo radovedno ter raziskovalno naravo.

Gibanje v vertikalah in doživljanje stenskega in gorskega sveta nas veseli, izpolnjuje, nas dviguje v višave in nam vsaj nekem življenjskem obdobju osmišlja življenje,« je pojasnil Miha Habjan, ki je obenem gorski vodnik, alpinistični inštruktor, plezalec in pa tudi podpredsednik PZS. Strokovna podlaga voditelja nove pogovorne oddaje je torej nedvomno na primerno visokem nivoju.

Gost prvega podcasta je izkušeni alpinist in gorski vodnik Andrej Štremfelj, sicer pa bo v podcastih moč izvedeti marsikaj iz ozadja najrazličnejših plezalnih in gorskih avantur. Gostili bodo najboljše alpiniste, športne plezalce, balvanske plezalce, ledne plezalce, alpinistične smučarje, gornike in vse ostale, ki so tako ali drugače povezani z gorami, s plezanjem v vseh oblikah ter vsem kar pravzaprav še sodi zraven.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.