Naslovnica Trendi Nov plac za vaje v Šiški

Nov plac za vaje v Šiški

Avtor: Spletno Uredništvo

Na trendovski lokaciji v bližini legendarnega Kina Šiška so odslej za glasbene vaje na voljo povsem novi prostori. Glasbeniki so tako v Ljubljani dobili prostore, kjer se lahko prepustijo glasbenemu ustvarjanju in uživajo v urbanem utripu in vrvežu mestnih ulic. So opremljeni in urejeni, v bližini mestnega središča in zvočno izolirani, da ne motijo okolice.

Vaje3 1Novi prostori so tisto, o čemer mlade glasbene skupine običajno lahko le sanjajo (foto: PR GIG)

 

Glasbeni ustvarjalci imajo z otvoritvijo novih prostorov blizu Kina Šiška sedaj precej več možnosti, da najdejo kotiček, ki je namensko prilagojen in namenjen glasbenikom, za nameček pa se nahaja v neposredni bližini mestnega središča. Glasbeno ustvarjanje je sicer priljubljen hobi, kreativa in odklop od vsakdana za mnoge v prestolnici, svoj ustvarjalni prostor pa nenehno išče tudi veliko kreativnih mladih, ki se bodo jeseni vrnili v šolske in študijske klopi.

Novega jesenskega ustvarjalnega zanosa se veseli tudi Sašo, ki obiskuje Akademijo za glasbo v Ljubljani: “Povsod smo bili preglasni in smo imeli veliko težav z lokacijo.Naš kitarist je še srednješolec in nima izpita. Zdaj pa lahko pride na vaje kar z avtobusom!” Poleg tega je dodal, da so sicer študentski dohodki nizki, a jih je v skupini več članov in zato vseeno lahko zberejo denar, da lahko vadijo v primernem ambientu. 

“V preteklosti smo vadili po zakloniščih in industrijskih conah, kjer nam je bilo kar odročno. Novi prostori pa so v neposredni bližini Kina Šiška ki ponuja prav posebno urbano vzdušje in gosti tudi veliko koncertov tako, da nam po navdih ni treba daleč,” pa je navdušen Jernej, ki v novih prostorih že vadi s svojo rock skupino.

V preteklosti so imeli težave prav z dostopnostjo in z urejenostjo prostorov, saj so vadili tudi po več ur zapored, oziroma so v neustreznih prostorih preživeli veliko časa. “Za manjše bende, ki večinoma ustvarjajo po kleteh marsikje ni posluha. V mestu, kjer so sosedje blizu pa je še težje. Veliko mi pomeni, da se lahko tudi podružimo ob glasbi in nikogar ne motimo, tudi, če smo malo glasni,” so vtise Jerneja in preostalih novih uprabnikov ‘placa za vaje’ strnili pri glasbeni agenciji GIG

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.