Naslovnica Magazin Nov monitor za igrice, pravzaprav kar trije

Nov monitor za igrice, pravzaprav kar trije

Avtor: Spletno Uredništvo

Družba Samsung Electronics je tudi avgusta izjemno aktivna. Po svetovni in po slovenski predstavitvi pametnih telefonov Samsung Galaxy Note10 in Note10+ je družba že nekaj dni kasneje v Kölnu napovedala še prihod novega Samsung CRG5 ukrivljenega monitorja za igranje iger.

Nov monitor za igrice pravzaprav kar trije

Fotografija žal ne daje pravega občutka ukrivljenosti ekrana CRG5, pri igranju pa je vse drugače (foto: samsung.com)

 

Samsung Electrics je na specializiranem dogodku Gamescome 2019, ki je potekal v nemškem Kölnu, predstavil ukrivljeni CRG5 monitor za igranje iger. Gamescom je največji svetovni igračarski dogodek, zato je obenem pomembna lansirna platforma za najnovejše tehnologije glede videoigric. Poleg CRG5 je Samsung na dogodku Gamescom predstavil še 81,28-centimetrski SR75Q monitor za igranje iger in 124,46-centimetrski CRG9 super širokokotni monitor.

Novi CRG5 pa prinaša kombinacijo frekvence osveževanja 240 Hz z ukrivljenim zaslonom in NVIDIA G-SYNC skladnostjo. “Igre se hitro razvijajo, prav tako se spreminjajo tudi pričakovanja navdušencev nad igrami. Samsung, kot vodilno podjetje v industriji monitorjev za igranje iger, vedno razvija nove inovacije za zagotavljanje najnaprednejše in poglobljene uporabniške izkušnje. CRG5 ima prvi ukrivljeni monitor s frekvenco osveževanja 240 Hz, RapidCurve™ tehnologijo in G-SYNC skladnostjo.

Vse to igračarjem omogoča doživetje iger na povsem nov način,« so pojasnili pri Samsungu. Organizacija NVIDIAje  potrdila, da nov monitro izpolnjuje zahteve glede zmogljivost in kakovosti prikaza slike skladne z G-SYNC, kar uporabmiku zagotavlja izjemno izkušnjo igranja v Full HD resoluciji. “Samsung monitor z impresivnim razmerjem kontrasta 3000:1 prikazuje globlje črne in svetlejše bele barve, kar zagotavlja zelo natančne podrobnosti v najsvetlejših in najtemnejših delih igre.

Ukrivljena oblika C27RG5 monitorja s panelom tipa VA in ergonomskim stojalom pa naredi uporabo še priročnejšo. Uporabniki lahko z digitalnim menijem izberejo tudi prednastavljene možnosti prikaza za vsak žanr igre na zaslonu, za naprednejše prilaganje pa lahko ustvarijo do tri ločene profile za prikaz in med njimi preprosto preklapljajo. Prednastavljene možnosti vključujejo Lag način, ki minimalizira latenco, in način Virtual Aim, ki izboljša natančnost med igranjem prvoosebnih strelskih iger,” so še pojasnili pri Samsungu. 

Nov monitor vključuje tudi način za zmanjševanje škodljive modre svetlobe, tako bodo lahko ‘odvisniki’ še lažje igrali igre dolgo v noč. Sicer sta monitorja CRG5 in CRG9 že v prodaji, SR75Q monitor bo pa na voljo šele konec leta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.