Naslovnica Slovenija Nov kulinarični studio, novi recepti in nova knjiga

Nov kulinarični studio, novi recepti in nova knjiga

Avtor: Spletno Uredništvo
Znani kulinarični bloger in kreator receptov Sašo Šketa letos tudi med najbolj vročim delom poletja ni počival. Svoj dolgoletni kuharski studio je namreč preselil na novo lokacijo, za prvi nov recept v novi kuhinji pa si je domislil svojo verzijo znanega bavarskega sirnega namaza.
Nov kulinarični studio, novi recepti in nova knjiga

Sašo ‘v elementu’ v svojem novem kulinaričnem studiu (foto: Neža Šketa/IPPR)

Slovenski kulinarični bloger in ustvarjalec receptov Sašo Šketa med poletjem ni prav veliko počival, saj sta z ženo Nežo kuharski studio preselila na novo lokacijo. Dosedanji ambient, v katerem sta ustvarjala oddaje zadnjih pet let, je namreč postal premajhen za vse njune kulinarične podvige. Pri tem sta tudi večino prenove novih prostorov izpeljala sama, seveda ne povsem brez zapletov.

»Bivši udeleženec šova MasterChef nam je še zaupal, da je bil prvi recept, ki ga je preizkusil v novih prostorih, tradicionalni bavarski namaz Obatzda. Pripravljali so se na piknik in Sašo je iskal nove ideje za namaze, ki bi jih lahko ponudil prigrizkom. Našel je bavarski sirni namaz iz Camemberta, masla in Zdenka sira, ki bo prepričal vse ljubitelje sira. Namaz je odlična dopolnitev poletnih piknikov, saj se poda k sendvičem, burgerjem in zelenjavnim prigrizkom,« sporočajo z agencije IPPR.

Recept za ta namaz in recepte za številne druge slastne jedi, nove kulinarične zamisli in kuharske trike Sašo Šketa objavlja na svoji spletni strani, na svoji FB strani in Youtube kanalu. Sicer Sašo že pripravlja nove projekte, med katerimi bo prvi njegova že šesta kuharska knjiga. Slednja bo konec prihodnjega meseca izšla pri Mohorjevi založbi, v njej pa bodo recepti za preprosta kosila in uporabne ideje za celotedenske jedilnike.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.