Naslovnica Šport Vrhunski tenis se septembra vrača v Portorož

Vrhunski tenis se septembra vrača v Portorož

Avtor: Spletno Uredništvo
Med 11. in 18. septembrom bo Teniški stadion v Portorožu ponovno gostil prestižni ženski teniški turnir WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož. Za vrhunsko kakovost letošnjega turnirja bosta po prvih prijavah sodeč največ prispevali letošnja zmagovalka Wimbledona – Kazahstanka Jelena Ribakina in lanska zmagovalka Rolanda Garrosa – Čehinja Barbora Krejčikova.
Vrhunski tenis se septembra vrača v Portorož

Podobno kot lani bo tudi letos Portorož pripravljen pričakal vrhunski ženski tenis (foto: FB Tenis center Portorož)

S Teniške zveze Slovenije (TZS) so spomnili, da se čez slab mesec na Teniškem stadionu v Portorožu ponovno obeta vrhunski teniški turnir z nagradnim skladom 250.000 dolarjev.  Med dosedanjimi prijavami za turnir, ki se uradno imenuje WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož, je kar 11 igralk prve petdeseterice svetovne ženske teniške lestvice, le malce nižje pa je lanska zmagovalka portoroškega turnirja Italijanka Jasmine Paolini.

Za izjemno visoko kakovost letošnjega turnirja bosta po prvih prijavah sodeč največ prispevali letošnja zmagovalka Wimbledona Kazahstanka Jelena Ribakina in lanska zmagovalka Rolanda Garrosa Čehinja Barbora Krejčikova. Glede na trenutne uvrstitve na letvici WTA pa bo prva nosilka turnirja Beatriz Haddad Maia. 26-letna Brazilka arabskih korenin je trenutno na 16. mestu lestvice WTA.

Od Slovenk je Kaja Juvan neposredno uvrščena na turnir, Tamara Zidanšek pa je s 84. mestom na lestvici trenutno šesta v čakalni vrsti in čaka na morebitne odpovedi igralk, ki so pred njo. Lahko pa se zgodi, da odpovedi ne bo in bo Tamara deležna edinega za Slovenijo rezerviranega povabila za glavni turnir ali enega od treh slovenskih ‘wild cardov’ za kvalifikacije.

Portoroški turnir se bo namreč pričel takoj po koncu odprtega prvenstva ZDA, zato bo veliko igralk iz New Yorka odpotovalo nazaj v Evropo. Teoretično bi se lahko konkurenca na turnirju WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož do konca zbiranja prijav še celo zaostrila.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.