Naslovnica Magazin Nokia kmalu z novim modelom pametnega telefona 8.1

Nokia kmalu z novim modelom pametnega telefona 8.1

Avtor: Spletno Uredništvo

Telekomunikacijski gigant Nokia je za bližnjo prihodnost napovedal več novosti.Med njimi izstopa novi pametni telefon Nokia 8.1.  

Telefon Nokia 8.1 bo namenjen predvsem ljubiteljem različnih vrst posnetkov (foto: nokia.com)

 

Pri podjetju Nokia so oznanili prihod modela pametnega telefona 8.1, ki naj bi postal njihov paradni konj. Omogočal naj bi natančno zajemanje svetlobe in kakovostno stabilizacijo, saj se ponaša z vrhunsko kakovostjo slike prek optike ZEISS, z optično stabilizacija slike in tudi z izjemno občutljivim senzorjem. Kamera za selfije zajema osupljive fotografije v temnejših pogojih, kar omogoča tehnologija prilagodljivega senzorja, ki štiri slikovne pike združi v eno. 

Nova Nokia 8.1 omogoča fotografiranje s pomočjo umetne inteligence. “Zajemite osupljive portrete s slogom studijske razsvetljave in uporabo sprotnega zamegljevanja bokeh med zajemom fotografije ali po njem. Še ustvarjalnejši način Dual-Sight Ustvarite pretakanje videa v živo z načinom Dual-Sight in pri tem uporabite tudi 3D-like, filtre in maske – resnično si boste želeli pokazati tudi drugim,” pravijo pri Nokii.

Glede tehničnih specifikacij novega modela so bili pri podjetju zelo obširni. Na voljo bodo bavne inačice modra/srebrna, jeklo/baker, železo/jeklo. Velikost modela 8.1 (brez kamere) je 154,8 × 75,76 × 7,97 mm, teža pa 180 g. Glede zmogljivosti pametnega telefona uporabljene komponenete povedo vse: operacijski sistem je  Android 9 Pie, pomnilnik s 4 GB LPPDDR4x, CPE pa Qualcomm Snapdragon 710.

Sistemski polnilnik ima 4 GB, notranji pomnilnik se ponaša s 64 GB e-MMC 5.1, reža za kartico pa je MicroSD s podporo do 400 GB. Zaslon je 6,18-palčni s full HD in Pure Display, razmerje stranic pa 18,7 : 9. Glavna kamera je dvojna, ima pa tudi senzorje za svetlobo v okolju, senzor za bližino, merilnik pospeška (senzor sile), e-kompas, žiroskop, senzor za prstne odtise (zadaj) in NFC. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.