Naslovnica Gospodarstvo Nova spletna baza za investicijske priložnosti v Sloveniji

Nova spletna baza za investicijske priložnosti v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pravkar pripravila osrednjo digitalno bazo za popoln vpogled v investicijske priložnosti v Sloveniji. Ta nov spletni katalog uporabnikom omogoča vpisovanje, iskanje, pregled in PDF izvoz podatkov aktualnih priložnosti za investicije. Storitev je brezplačna, na voljo v angleškem in slovenskem jeziku ter javno dostopna.

Nova spletna baza za investicijske priložnosti v SlovenijiBrez novih investicij najbrž nobena ekonomija ne more pričakovati opazne rasti (foto: ybierling.com)

 

Novo digitalno orodje Javne agencije SPIRIT Slovenija v podatkovnem katalogu potencialnim investitorjem omogoča iskanje po različnih kriterijih – po regijah, obliki investicijskega projekta, gospodarskem sektorju in predvideni finačni vrednosti. V novi bazi podatkov je že več kot 80 priložnosti z različnih področij, pa čeprav vse še niso vidne, saj niso dopolnile vseh zahtevanih podatkov.

»Agencija je centralno bazo in spletni katalog investicijskih priložnostih razvila z željo po vzpostavitvi sistema za management investicijskih priložnosti, kjer so vsi deležniki investicijskega ekosistema v državi med seboj povezani in imajo dostop do ažurnih informacij. Zbir investicijskih priložnost naj bi vsem deležnikom olajšal promocijo slovenskega investicijskega okolja in priložnosti, ki jih ponuja ter iskanje investitorjev,« je pojasnil vodja projekta Gorazd Orešek.

Javna agencija SPIRIT Slovenija želi v podatkovni bazi zbrati čim več priložnosti za investiranje z najrazličnih področij, kot so prodaja podjetja oz. lastniškega deleža, prodaja patenta, investicije v startupe in scalupe, večji poslovno nepremičninski projekti, hoteli, turistični resorti, poslovne cone, degradirana območja in hale. S tem bi radi zagotovili t.i. ‘One stop shop’ storitev na področju investicijskih priložnosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.