Naslovnica Šport Nogometna Slovenija drži pesti za Pomurke

Nogometna Slovenija drži pesti za Pomurke

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes in jutri se iztekajo letošnji nastopi v moški nogometni ligi prvakov, jutri pa bo v nogometni Evropi zaigral še zadnji slovenski klub – Ženski nogometni klub Nona Pomurje.

Slovenske prvakinje iz ŽNK Nona Pomurje bodo v dvojnem dvoboju z Dankami potrebovale tudi kanček športne sreče sreče (foto: NZS/ŽNK Pomurje)

 

V taboru Ženskega nogometnega klub Nona Pomurje odštevajo ure in minute do jutrišnjega nastopa v šestnajstini finala nogometne lige prvakinj, ko se bodo pomerile z dansko ekipo Fortuna Hjørring. Pomurke, ki običajno domujejo v Beltincih, bodo to prestižno mednarodno tekmo tokrat gostile na sodobnem stadionu v Gornji Radgoni, srečanje pa se bo pričelo zelo zgodaj in sicer že ob 13. uri.

Aktualnim slovenskim prvakinjam je sicer že drugič v zgodovini uspelo, da so se uvrstile v ligo prvakinj, seveda pa bodo poskusile napraviti še korak naprej. Dobra nevica je nedvomno ta, da so vse nogometašice pomurske ekip uspešno prestale COVID-19 test, zato bo imel na trener Sandi Bauer, z izjemo vratarke Sare Nemet, jutri na voljo prav vse igralke. Povratna tekma proti nekdanjim evropskim klubskim podprvakinjam bo prihodnjo sredo na Danskem.

»Gre za odlično ekipo in vrhunsko organiziran klub. Gojijo tipično skandinavsko igro, povsem drugače kot mi. Stavijo na strogo moč in pritisk ter dolge podaje. Če se spustiš z njimi v tem ritmu, je po tebi. V ekipi nimajo igralk, ki bi izstopale, kot je bila to npr. pri Ferencvarošu. Premorejo 11 enakovrednih nogometašic, ki so podrejene ideji igre,« je za spletno stan Nogometne zveze Slovenije (NZS) povedal trener Sandi Bauer.

Slednji je seveda pred jutrišnjim dvobojem podrobno naštudiral igro večkratnih danskih državnih in pokalne prvakinj. Trener pa upa tudi na izboljšanje vremenskih razmer in na suha tla, saj našim prvakinjam ustreza igra po tleh. Glede rezultata pa je jasno, da je v tem tekmovanju najprej potrebno ne prejeti nobenega zadetka in nato po možnosti tudi kakšnega zabiti. Sicer pa je ligi prvakinj letos nastopilo 62 ekip.

Pomurke so se med najbolje ženske nogometne klube v Evropi prebile prek kvalfikacij, kjer so bile so bile s 3:0 boljše od črnogorskega kluba ŽFK Breznica, v 2. krogu pa so s 4:1 premagale madžarski Ferencvaroš.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.