Naslovnica Šport Nogometaši z Albanijo v Kopru, tudi Kranjska gora in Planica brez gledalcev

Nogometaši z Albanijo v Kopru, tudi Kranjska gora in Planica brez gledalcev

Avtor: Spletno Uredništvo

Nogometna zveza Slovenije je objavila, je bila lokacija prijateljske tekma med članskima reprezentancama Slovenije in Albanije, ki bi morala biti 30. marca v Vidmu, spremenjena. Po novem bo tekmo gostila koprska Bonifika, a skoraj zagotovo brez gledalcev. Včeraj so namreč tudi v Sloveniji zaostrili začasno uredbo o množičnih prireditvah ter tako prepovedali prisotnost gledalcev na smučarskem Pokalu Vitranc v Kranjski Gori ter na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici. 

Tako pust bo najbrž izgledal koprski stadion med tekmo Slovenija : Albanija (foto:sportvkopru.si)

 

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sporočila, da slovenska članska izbrana vrsta in reprezentanca Albanije 30. marca ne bosta odigrali prijateljske tekme na Stadionu Friuli v Vidmu (ozorima Udinah). V Italiji prvotno predviden dvoboj so morali premestiti v Slovenijo in sicer zaradi tega, ker so na severnem delu italijanskega škornja razglasili izredne zdravstvene razmere in odpovedali vse množične športne dogodke. Obračun z Albanijo bo tako 30. marca ob 20.45 na koprski Bonifiki

“Tri dni pred tekmo z Albanijo v Kopru se bo slovenska nogometna reprezentanca v Stožicah pomerila še s Turčijo, 27. marca ob 20.45. Oba obračuna zaenkrat nista vprašljiva, morebitne novosti pa vam bomo pravočasno sporočali preko uradne spletne strani NZS.si,” so sporočili s slovenske nogometne zveze. Morda obračuna nista vprašljiva, vendar pa na NZS niso dodali niti besede o tem, kaj bo z gledalci. Kot trenutno kaže, bosta namreč oba stadiona prazna. 

Že nekaj dni namreč tudi v Republiki Sloveniji velja prepoved zbiranja na javnih prireditvah. “Z odredbo se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19). Priporočamo, da organizatorji zaradi povečanega epidemiološkega tveganja razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi,” piše v odredbi. 

Včeraj pa so oblasti v Sloveniji končno ugotovile, da smrtnonosni virus Covid 19 ne loči med prireditevami odprtega in zaprtega tipa. Zaradi tega so za gledalce zaprle bližnja smučarska praznika v Kranjski Gori (ta konec tedna) in v Planici (med 20. in 22. marcem). Minister za zdravje pa je športne pripreditve zaprtega tipa dodatno omejil na 100 udeležencev – torej gre za skupni seštevek tekmovalcev, sodnikov, novnarjev, funkcionarjev, raznih strokovnih služb ter na koncu tudi gledalcev.  

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.