Naslovnica Gospodarstvo Štiri nagrade Sloveniji za vrhunsko promocijo turizma

Štiri nagrade Sloveniji za vrhunsko promocijo turizma

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) je pred dnevi prejela tri prestižna priznanja ‘The Golden City Gate’, nagrajeno pa je bilo tudi mesto Domžale. Razglasitev nagrad za odličnost v promociji turizma bi morala potekati v okviru svetovne turistične borze ITB Berlin, a je koronavirus preprečil letošnjo izvedbo borze in nagrade so tako podelili prek spleta. 

Štiri nagrade Sloveniji za vrhunsko promocijo turizmaIzjemna pokrajina v ozadnju cerkve svetega Kancijana v Škocjanu pri Domžalah (foto: visitdomžale.si)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je letos na razpis ‘The Golden City Gate’ prijavila tri projekte s področja promocije turizma oziroma komunikacijskih orodij v turizmu in prav za vse tri tudi prejela priznanja.

Mednarodna žirija je STO podelila srebrno priznanje za publikacijo ‘Taste Slovenia’ v kategoriji print advertising, srebrno priznanje za Instagram profil ‘Feelslovenia’ v kategoriji online in bronasto priznanje za promocijski film ‘Slovenia Green. The story of green Slovenia’ v kategoriji eco tourism.

Gre za velik uspeh slovenskega turističnega gospodarstva, saj je bilo na razpis prijavljenih kar oseminsedemdeset del iz sedemindvajsetih držav. Sloveniji je poleg treh nagrad STO pripadlo še bronasto priznanje Domžalam in sicer za video ‘The Place of Cheerful People’ v kategoriji City.

 »Nagrade strokovne komisije The Golden City Gate z ene najpomembnejših globalnih turističnih borz ITB Berlin so dodatna potrditev, da je Slovenija ena od vodilnih destinacij na področju razvoja trajnostnega turizma in njegove promocije.

Nagrajena gastronomska publikacija, Instagram profil in promocijski film o naši trajnostni zavezi na privlačen in inovativen način utrjujejo podobo Slovenije kot zelene destinacije za 5-zvezdična doživetja. Čestitke tudi Domžalam za bronasto priznanje,« je zadovoljno komentirala povedala direktorica STO mag. Maja Pak. 

Prvotno bi morala biti svečana podelitev nagrad na sporedu v okviru svetovne turistične borze ITB Berlin, a je epidemija koronavirusa preprečila izvedbo prireditve. Tako so bili prejemniki letošnjih priznanj predstavljeni javnosti kar na spletni strani The Golden City Gate. Odpoved svetovne turistične borze ITB Berlin pa je sicer povzročila ogromno stroškov razstavljalcem in predvsem organizatorjem. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.