Naslovnica Šport Niš je že na obzorju

Niš je že na obzorju

Avtor: Spletno Uredništvo

 Priprave slovenske ženske članske reprezentance na evropsko prvenstvo so se prevesile v zaključni del. Izbranke selektorja Damirja Grgića bodo na parket dvorane Čair v Nišu stopile že čez 17 dni. Do takrat kapetanko Niko Barič in soigralke čaka še kar nekaj treningov ter tudi štiri pripravljalne tekme.

Niš je že na obzorjuSlovenska ženska košarkarska izbrana vrsta se optimistično pripravlja na EP (foto: kzs.si)

  

Prvi test trenutne forme bodo slovenske košarkarice dočakale ta petek in soboto, ko se bodo dvakrat pomerile s Slovakinjami. Sobotna tekma bo po dogovoru obeh selektorjev zaprta za javnost, tako da se bodo reprezentantke navijačem zadnjič predstavile v petek v Škofji Loki. Tekma v dvorani Poden se začela ob 18. uri. Slovenke bodo sicer evropsko prvenstvo v srbskem Nišu začele v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami.

Tudi tekmo drugega kola proti Turčiji bodo v dvorani Čair igrale ob 16. uri (petek, 28. junija), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30. junija) ob 18.30 pomerile še z Italijo. Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala, drugo in tretjeuvrščene čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, A3:B2 – v ponedeljek, 1. julija in C2:D3, C3:D2 – že v torek, 2. julija), zadnjeuvrščene pa bodo odpotovale domov.

Zaključne boje evropskega  prvenstva bo sicer gostila prestolnica Srbije Beograd. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 4. julija, polfinalna dvoboja 6. julija, boji za končne uvrstitve pa v nedeljo, 7. julija. Tekma za tretje mesto bo tedaj na sporedu ob 17.30 uri, veliki finale evropskega prvenstva pa ob 20.30. S Košarkarske zveze Slovenije so spomnli še, da se bo 6 najboljših ekip ženskega EuroBasketa 2019 kasneje borilo še za olimpijske vozovnice za Tokio 2020 na dodatnih kvalifikacijskih turnirjih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.