Naslovnica Trendi Neverjetna serija slovenskih uspehov za rekordno gledanost Planice

Neverjetna serija slovenskih uspehov za rekordno gledanost Planice

Avtor: Spletno Uredništvo
Planica je zadnji konec tedna gostila zaključek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, letos spet tudi z izjemno množično prisotnostjo gledalcev na prizorišču. Planiški športni spektakel z najboljšimi smučarji skakalci na svetu pa je pritegnil tudi mnoge gledalce, ki so imenitno serijo uspehov celotne slovenske skakalne reprezentance spremljali od doma prek televizijskih zaslonov.
Neverjetna serija slovenskih uspehov za rekordno gledanost Planice

TV Slovenija je kot običajno poskrbela tudi za mednarodni TV signal iz Planice (foto: Adrian Pregelj)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija (SOJ RTV SLO) so hitro objavili tudi dejanske podatke o tej rekordni gledanosti.  Skoraj enajst ur programa je spremljalo v povprečju blizu 300.000 gledalcev starih štiri leta ali več oz. 65 % gledalcev, ki so bili v času prenosov pred televizijskimi sprejemniki. Najvišjo gledanost je zabeležila nedeljska posamična tekma, ko je 2. serijo spremljalo 25,9 % oz. 494.800 gledalcev, oziroma kar 79 % takratnih gledalcev TV.

»Najvišja minutna gledanost je bila dosežena na vrhuncu tekme ob 11.43 (v času 2. skoka Žige Jelarja), ko je TV SLO 2 gledalo celo 28,0 % oz. 536.400 gledalcev. Sobotna ekipna tekma je prav tako dosegla zelo visoko gledanost, predvsem pa še višji delež gledalcev, pravzaprav najvišjega v letošnjem letu na slovenskih televizijah – ob 11.22 (vrhunec 2. serije ekipne tekme) je TV SLO 2 spremljalo celo 88 % takratnih gledalcev,« so sporočili s SOJ RTV SLO.

Dodali so še, da je v četrtek, petek, soboto in nedeljo vsaj minuto kateregakoli od letošnjih prenosov na TV SLO 2 spremljalo kar 42,9 % oz. 821.700 različnih gledalcev, starejših od štirih let, letošnja Planica pa je najbolj gledana preizkušnja v dolini pod Poncami v zadnjih šestih letih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.