Naslovnica Trendi Nevarne resnice o sedanjih političnih razmerah v Evropi

Nevarne resnice o sedanjih političnih razmerah v Evropi

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče nadaljuje s serijo debatnih večerov, poimenovanih ‘Dežela pridnih’. V četrtek bo voditelj Erik Valenčič gostil Polono Fijavž in Grega Repovža, skozi pogovor, ki so ga poimenovali ‘Nevarne resnice’, pa se bodo posvetili sedanjim političnim razmeram s poudarkom na Evropi.
Nevarne resnice o sedanjih političnih razmerah v Evropi

Prepoznavna lokacija in pročelje SMG z golobom, simbolom miru (foto: FB SMG)

V četrtek, 24. novembra bo ob 19.30 na lokaciji Klub Mladinsko, natančneje v Baru Publika na vrsti nov dogodek iz debatne serije ‘Dežela pridnih’. Voditelj bo Erik Valenčič, ki mu tokrat v goste prihajata Polona Fijavž in Grega Repovž. Dogodek so v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) poimenovali ‘Nevarne o resnice’, govora pa bo predvsem o aktualni politični situaciji v Evropi.

»Madžarski in Poljski vladajo avtokrati, Italiji fašisti in pohod skrajne desnice na oblast se nadaljuje povsod, tudi v državah, ki so, tako kot Švedska, tradicionalno bolj strpne. Kriza, ki napaja skrajne, populistične sile in razjeda Evropsko unijo od znotraj, se bo nadaljevala tudi naslednje leto. Nemčija, ekonomska lokomotiva Evrope, zanesljivo drsi v recesijo in vojni v Ukrajini ni videti konca,« pravi strnjen povzetek SMG.

Tem za obdelavo torej zagotovo ne bo zmanjkalo, saj sta Evropa in najbrž kar cel svet v resnih težavah. Mednarodno pravo se namreč v sodobnih časih spoštuje vse manj, to pa nas vrača k uporabi načela močnejšega, kar zagotovo ni znamenje inteligentnega razvoja človeštva.

Danes se velesile skoraj povsem neprikrito borijo za prevlado na planetu, vojaške rakete in droni padajo tako v vzhodni Evropi, kot na Bližnjem vzhodu in po zahodnem delu Tihega oceana. Zato so razmere najbrž precej bolj nevarne, kot se zdi, izhoda še pa ni videti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.