Naslovnica Šport Slovenske košarkarice odhajajo na Poljsko in v Turčijo

Slovenske košarkarice odhajajo na Poljsko in v Turčijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Po pravkar končanem Evropskem ženskem rokometnem prvenstvu, kjer je v finalu Norveška premagala Dansko s 27:25, bo naslednja večja prireditev v kolektivnih športnih na slovenskih tleh na vrsti prihodnje poletje. Med 15. in 25. junijem 2023 bo Slovenija skupaj z Izraelom gostila Evropsko prvenstvo v košarki za ženske.
Slovenske košarkarice odhajajo na Poljsko in v Turčijo

Prvi skupni trening slovenskih košarkaric po dolgem času, lokacija je dvorana na Ježici (foto: FB KZS)

Kot so-gostiteljice Evropskega ženskega košarkarskega prvenstva, ki bo na vrsti med 15. in 25. junijem 2023 so si Slovenke in Izraelke že zagotovile nastop na prestižni prireditvi. Vendar so se pri mednarodni košarkarski organizaciji FIBA že pred časom odločili, da bodo tudi reprezentance držav gostiteljic EP igrale v kvalifikacijah, kar je zanje in za kakovost tekmovanja zagotovo bolje, kot če bi ves čas igrale zgolj prijateljske tekme.

Tako je slovenska ženska košarkarska reprezentanca včeraj pričela z mini-pripravami na drugi cikel kvalifikacij za prihodnje Evropsko prvenstvo. Slovenske košarkarice so se zbrale v Ljubljani, kjer bodo trenirale do odhoda na Poljsko. Tam se bodo v četrtek (24. novembra) v mestu Gniezno v tekmi 3. kroga kvalifikacij pomerile z domačo reprezentanco, nato pa bodo odpotovale neposredno v Turčijo, kjer jih v nedeljo čaka še drugo zaporedno gostovanje.

»Slovenke bodo v dvorani na Ježici opravile pet treningov. Že v sredo jih bo pot vodila na Poljsko, kjer jih dvoboj z domačo izbrano vrsto čaka v četrtek ob 17.30 uri. Po tekmi bodo v petek poletele proti Turčiji in se v nedeljo ob 16. uri po slovenskem času pomerile še s Turčijo. S tem bodo zaključile drugi kvalifikacijski cikel, znova pa se bodo zbrale februarja, ko jih čakata še domači tekmi proti Albaniji (9. februar) in Poljski (12. februar),« so pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije.

Selektor Georgios Dikaioulakos je tokrat v slovensko reprezentanco vpoklical Rebeko Abramovič, Tino Cvijanovič, Blaž0 Čeh, Leo Debeljak, Zalo Friškovec, Tino Jakovina, Mojco Jelenc, Galo Kramžar, Aleksandro Krošelj, Evo Lisec, Tejo Oblak, Evo Rupnik, Marušo Seničar in Ajšo Sivka.

Sicer so Slovenke v teh kvalifikacijah skupine D doslej odigrale dve tekmi, a je od tega  minilo že natanko leto dni. V prvem srečanju so 11. novembra 2021 doma izgubile s Turčijo z 62:78, nato pa so na gostovanju v Albaniji tri dni kasneje zmagale z rekordnimi 99 točkami razlike – bilo je kar 127:28 za Slovenijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.