Naslovnica Trendi Ne ekrane prihaja napeta nova slovenska kriminalka Primeri inšpektorja Vrenka

Ne ekrane prihaja napeta nova slovenska kriminalka Primeri inšpektorja Vrenka

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec tedna se na prvem programu Televizije Slovenija obeta začetek predvajanja nove izvirne slovenske kriminalne serije ‘Primeri inšpektorja Vrenka’.

 Ne ekrane prihaja napeta nova slovenska kriminalka Primeri inšpektorja Vrenka

Nova serija, v kateri glavno vlogo igra Dario Varga, je nastala po romanih pisatelja kriminalk Avgusta Demšarja (foto: SOJ RTV SLO)

 

Služba za komuniciranje RTV Slovenija (SOJ RTV SLO) je že pred časom posredovala sporočilo za javnost, da bo v nedeljo 10. januarja 2021, ob 20. uri na TV Slovenija 1 startala nova domača serija. Po številnih v Sloveniji posnetih ljubezenskih in humorističnih nadaljevankah gre tokrat ponovno za malce bolj zahtevno televizijsko tematiko, saj nova nanizanka ‘Primeri inšpektorja Vrenka’ sodi v žanr kriminalk.

Kot so pojasnili s SOJ RTV SLO, bodo lahko gledalci v 6 delih nove nadaljevanke spoznali glavnega junaka Martina Vrenka, ki ga igra Dario Varga, pronicljivega kriminalističnega inšpektorja, kateri je po izobrazbi psiholog, premore pa tudi veliko mero empatije ter ima tudi smisel za opazovanje in sklepanje. Avtorsko jedro nadaljevanke poleg vrste odličnih sodelavcev sestavljata tudi režiserja Boris Jurjaševič in Slobodan Maksimović.

Sicer so se za snemanje nove serije pri Igranem programu TV SLO odločili po prvi uspešni televizijski kriminalni nadaljevanki ‘Jezero’. V nanizanki so združili prve 3 Demšarjeve romane – ‘Olje na balkonu’, ‘Retrospektiva’ in ‘Tanek led’. S SOJ RTV SLO pa so še dodali, da je bila nadaljevanka posneta v dvainpetdesetih snemalnih dnevih, in sicer v obdobju od 1. avgusta 2020 do 15. oktobra 2020.

Pri tem so upoštevali vse različne zaukazane preventivne mere in – med snemanjem se nihče ni okužil. Velja pa omeniti še zanimivo glasbeno kuliso serije in tudi napovedi, da naj bi bila kljub vsem težavam serija posneta zelo kakovostno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.