Naslovnica Šport NBA najbrž odhaja v Disneyland in Cubanov predlog končnice

NBA najbrž odhaja v Disneyland in Cubanov predlog končnice

Avtor: Spletno Uredništvo

Novic iz severnoameriške košarakrske lige NBA v tem trenutku ni prav veliko. Vodstvo lige naj bi se sicer dogovarjalo, da bi preostanek sezone 2019-20 odigral na enotnem prizorišču v Orlandu na Floridi. Lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban pa se je oglasil s predlogom, kako sploh izpeljati končnico.

NBA najbrž odhaja v Disneyland in Cubanov predlog končnice

Lastnik Dallas Mavericksov Marc Cuban običajno zelo odločno pove, kaj misli (foto:Gage Skidmore/flickr.com)

 

Komisar lige NBA Adam Silver je že pred dobrim mesecem spregovoril o možnosti, da bi se letošnja sezona nadaljevala in zaključila na nevtralnem igrišču. Vse ekipe bi se namreč preselile na eno mesto, kjer bi nato v dvoranah brez prisotnosti gledalcev odigrale nekakšen skrajšan preostanek sezone ali vsaj končnico.

Prvotno je bilo govora o Las Vegasu, sedaj pa naj bi bil prvi kandidat mesto Orlando na Floridi, sicer najbolj znano po Walt Disney Worldu. Po poročanju ameriških medijev je lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban pravkar predlagal svoj načrt zaključka sezone, ki bi vključeval vseh 30 moštev lige NBA.

Najprej naj bi ekipe odigrale od pet do sedem tekem redne sezone, da bi tako dobili dokončno razvrstitev. Potem pa naj bi v končnici zaigralo po 10 najboljših moštev z vzhodne in zahodne konference. Cuban je poudaril, da je njegov predlog najbolj korekten, saj bi možnost za uvrstitev v play-off še vedno imele vse ekipe, razen dveh.

V prvi fazi končnice bi se igralo na dve dobljeni tekmi, v nadaljevanju pa na štiri zmage. Lastnik kluba, za katerega igra tudi , je sicer priznal, da bo najbrž precej zapleteno sestaviti urnik tekem. Vseeno pa meni, da je njegov predlog rešitev še najbolj korekten do vseh moštev in bi obenem rešil večji del za letos predvidenih prihodkov lige.

Vprašanje pa je, če bodo Cubana v vodstvu lige sploh kaj poslušali, saj je v preteklosti večkrat zelo ostro kritiziral dogajanje v NBA in še posebej sojenje, tako da je bil zato tudi nekajkrat že kaznovan.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.