Naslovnica Gospodarstvo Kako privabiti luksuzne goste iz ZDA?

Kako privabiti luksuzne goste iz ZDA?

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija se je v zadnjem tednu v New Yorku udeležila »Virtuoso Travel Week« – prestižnega regionalnega dogodka vodilnega globalnega združenja na področju luksuzne potovalne industrije. »Virtuoso Travel Week« organizira združenje Virtuoso, vodilno globalno združenje na področju luksuzne in butične potovalne oz. turistične industrije. Za slovenske turistične delavce tako ZDA postajajo vse bolj pomembno in predvsem tudi donosno tržišče.  

virtuosonySlovensko turistično gospodarstvo se dobro zaveda potenciala gostov iz ZDA (foto: slovenia.info)

 

V času ‘Virtuoso Travel Week’-a je bilo v New Yorku izvedenih več kot 120 sestankov z ameriškimi turističnimi agenti, ki so se seznanili s ponudbo Slovenije kot butične destinacije za zahtevnejše goste. S Slovenske turistične organizacije (STO) so še spomnili, da so ZDA en od ključnih trgov za slovensko turistično gospodarstvo. V letu 2018 je na primer Slovenijo obiskalo 128.136 turistov iz ZDA, ki so ustvarili 311.867 prenočitev.

Seveda obstaja potencial tudi za precej večji obisk. Povprečna doba bivanja ameriških turistov v Sloveniji za leto 2018 je bila 2,43 dni, medtem ko je bila predlani v povprečju manjša – 2,15 dni. Kar 70 % ameriških turistov v Slovenijo običajno pride na počitnice, se sprostiti ali rekreirati, 15 % pa našo državo obišče poslovno. Za dve tretjini ameriških turistov je Slovenija edini cilj potovanja, medtem ko ostali najpogosteje obiščejo še Hrvaško oziroma Italijo.

Pri izbiri potovanja, počitnic ali motivov potovanja so ameriškim turistom najpomembnejša osebna varnost, prijaznost lokalnega prebivalstva in čistoča destinacije. In vse to jim v Sloveniji tudi nudijo. S STO so dodali še, da ameriški gostje v povprečju dnevno potrošijo 166 evrov, kar je nad povprečjem potrošnje tujih gostov v Sloveniji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.