Naslovnica Svet & EU Narava ne trguje in s fiziko se ne da pogajati

Narava ne trguje in s fiziko se ne da pogajati

Avtor: Spletno Uredništvo

Podnebna aktivistka Greta Thunberg je obiskala Evropski parlament in spregovorila na zasedanju Odbora za okolje. Prisotnim je pojasnila, da je po njenem mnenju nov predlog Evropskega podnebnega zakona povesem neustrezen in ga ostro definirala z besedo ‘predaja’.

Narava ne trguje in s fiziko se ne da pogajati

Nastniška podnebna aktivistka Greta Thunberg je bila pred evroparlamentraci zelo jasna (foto:FB Parlament EU) 

 

Globalna zvezda varovanja okolja Greta Thunberg se je udeležila izrednega zasedanja Odbora za okolje Evropskega parlamenta, na katerem je bilo govora o predlogu novega ‘Evropskega podnebnega zakona’. Medtem ko se je večina evropskih poslancev strinjala, da mora EU povečati svoje cilje za zmanjšanje emisij, je nekaj poslancev dejalo, da bi bilo povečanje ciljev EU do leta 2030 s 40% na 55%, kot je predlagal Evropski parlament preveč ambiciozno in naj bi zato na veliko odpora iz nekaterih držav članic.

Greta pa je prisotnim ponovila nekaj dejstev, katera bi morala biti vsakemu povprečno inteligentnemu človeku povsem razumljiva. “Narava ne trguje in s fiziko se ne morete pogajati. Ne bomo vam dovolili, da predate našo prihodnost. Novembra 2019 ste dejali, da so podnebne spremembe eksistenčna grožnja. Zdaj morate dokazati, da ste mislili resno,”je povedala Greta in dodala, da je novi predlog podnebnega zakona, ki ga je v sredo objavila Evropska komisija, po njenem mnenju velika predaja.

Žal na spletnih straneh evropskega parlamenta niso poročali o ostalem dogajanju na Odboru za okolje. Dvorana je bila sicer polna, poslanci pa so predlagali, da tudi druge celine povečajo podnebne ambicije in sicer že pred podnebno konferenco v Glasgowu. Greta se je sestala tudi s predsednikom Evropskega parlamenta Davidejem Sassolijem, a se zdi, da marsikdo še vedno ne razume, da se nam zelo mudi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.