Naslovnica Šport FIBA je odpovedala tudi kvalifikacijski turnir za olimpijske igre

FIBA je odpovedala tudi kvalifikacijski turnir za olimpijske igre

Avtor: Spletno Uredništvo

Zaradi pohoda koronavirusa se po svetu vrstijo odpovedi in preložitve večjih mednarodnih športnih dogodkov. Mednarodna košarkarska organizacija FIBA je tako sporočila, da je zaradi globalno naraščajočega števila primerov okužbe z virusom COVID-19 preložila vsa tekmovanja pod njenim okriljem. Mednje sodi tudi prvi olimpijski kvalifikacijski turnir v košarki 3×3, ki bi moral čez dva tedna ob prisotnosti slovenske reprezentance potekati v indijskem Bangaloreju.

FIBA je odpovedala tudi kvalifikacijski turnir za olimpijske igreNaši so v košarki 3×3 med favoriti za odhod na Olimpijske igre, a postaja pot do Tokia vse bolj zapletena (foto: FB KK 3×3 Piran)

 

Po odpovedi olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v košarki 3×3, ki bi moral med 18. in 22. marcem 2020 biti na sporedu v indijskem mestu Bangalore, sedaj Mednarodna košarkarska organizacija (FIBA) intenzivno išče drugo rešitev. Turnir bi moral biti po prvotnih načrtih, pri katerih ima besedo tudi Mednarodni olimpijski komite (MOK), na vsak način odigran pred drugim turnirjem, ki naj bi v Budimpešti potekal med 24. in 26. aprilom.

Seveda je slovenski moški reprezentanci v košarki 3×3 ta odločitev o odpovedi porušila vse načrte, razen če se zgodi, da datum turnirja ostane isti, a se zamenja le lokacija. Sicer je Slovenija skupaj s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko uvrščena v kvalifikacijsko skupino C. »V skupini A so Mongolija, Poljska, Brazilija, Turčija in Španija, v skupini B ZDA, Litva, Belgija, Južna Koreja in Nova Zelandija, v skupini D pa Nizozemska Latvija, Kanada, Hrvaška in Indija.

V izločilne dvoboje se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, slovenska skupina C pa se v četrtfinalu križa s skupino A. Na olimpijske igre v Tokio bodo tako med fanti, kot dekleti potovale tri najboljše reprezentance iz prvega kvalifikacijskega turnirja,« so spomnili s KZS. Nastop na OI so si že zagotovili gostiteljica Japonska, pa Srbija, Rusija in Kitajska, osmega in obenem zadnjega potnika v Tokio pa določil drugi kvalifikacijski turnir, ta naj bi potekal med 24. in 26. aprilom 2020 v Budimpešti na Madžarskem.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.