Naslovnica Šport Največje letošnje tekmovanje v dresurnem jahanju

Največje letošnje tekmovanje v dresurnem jahanju

Avtor: Spletno Uredništvo

Na lipiškem hipodromu se bo prihodnji četrtek, 4. julija, s svečano otvoritvijo uradno začelo Balkansko prvenstvo v dresurnem jahanju, ki bo obenem najpomembnejše mednarodno konjeniško tekmovanje v Kobilarni Lipica letos. Slovenske barve bo tokrat zastopalo kar 13 jahalk.

Največje letošnje tekmovanje v dresurnem jahanjuSlovenski adut je tudi Birgit Fabris Sauer, ki je s kobilo Rio leta 2017 osvojila zlato na Balkanskem prvenstvu v Zagrebu in bila obenem članica zlate slovenske ekipe (foto: Kobilarna Lipica/Mediaspeed)

 

Na Balkanskem prvenstvu v dresurnem jahanju se bodo v Kobilarni Lipica od petka, 5. julija, do nedelje, 7 julija, predstavili tekmovalci iz enajstih držav širše balkanske regije s svojimi najboljšimi tekmovalnimi konji. Slovensko člansko reprezentanco bodo tokrat sestavljale Birgit Fabris Sauer, Barbara Begojev, Urša Vadnjal in Neža Šarc. V mladinski izbrani vrsti so Taša Rojko, Ula Kos, Brina Mihevc in Jana Ušen. V kategoriji mladi jahači bo slovenske barve zastopala le Ines Fridau Tivadar, v otroški skupini pa bodo nastopili Ria Hanžič, Katarina Julija Pipan, Freja Kolenc in Lucija Mramor.

Sicer bo Balkansko prvenstvo v dresurnem jahanju tokrat prvič potekalo v Sloveniji. Organizirala ga bo Konjeniška zveza Slovenije, soorganizatorja pa bosta Konjeniški klub Stožice Ljubljana in Kobilarna Lipica. Tekmovalci iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Grčije, Severne Makedonije, Moldavije, Romunije, Srbije, Turčije in Slovenije bodo v Lipico prispeli že v sredo, 3. julija, in nastanili svoje konje v turnirskih boksih. V četrtek, 4. julija, bo sledil veterinarski pregled konj, ob 17. uri pa bo na sporedu svečano odprtje prvenstva s predstavitvijo vseh sodelujočih držav.

»V petek, 5. julija, se bo tekmovanje začelo z ekipnimi preizkušnjami članov, mladih jahačev, mladincev in otrok. V soboto bodo sledila individualna tekmovanja, v večernih urah pa tudi večer narodov. V nedeljo, 7. julija, se bodo najboljši tekmovalci pomerili v finalnih prostih programih z glasbo, ki pomenijo pravi balet konj ob glasbeni spremljavi. Prvenstvo bo sklenila svečana razglasitev rezultatov,« sporočajo organizatorji. Nad nastopi tekmovalcev bo bdel sodniški zbor pod vodstvom predsednika Freddy Leymana iz Belgije, slovenske barve pa bo tokrat zastopala sodnica Dora Markun.Tekmovalne ekipe in vse obiskovalce kobilarne, ki si bodo ogledali prvenstvo, bo pričakal tudi pester spremljevalni program.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.