Naslovnica Gospodarstvo Najstarejša letalska družba najbolje ve, kako delati s potniki

Najstarejša letalska družba najbolje ve, kako delati s potniki

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodno letalsko združenje APEX (Airline Passengers Experience Association) je pravkar podelilo nagrado APEX World Class Award 2022 za najboljšo letalsko družbo v očeh potnikov. Nagrado je prejela družba KLM, ki je tako postala najboljši letalski prevoznik na svetu po izboru potnikov.
Letalo nizozemska kraljevske letalske družbe KLM nad Nizozemsko (foto:KLM/IPPR)

APEX World Class Award 2022 je nagrada, ki jo podeljuje Mednarodno letalsko združenje APEX (Airline Passengers Experience Association) in sodi med najbolj prestižne globalne nagrade v letalski industriji. APEX z nagrado ocenjuje letalske prevoznike na podlagi novih meril uspešnosti. Poleg varnosti, dobrega počutja in trajnosti so visoki standardi postavljeni tudi na področju storitev, udobja, prehrane in same izvedbe.

Potniki so v zadnjih 20 mesecih po izbruhu pandemije koronavirusa Covid 19 v ospredje postavili malce drugačne vrednote. Tako sedaj veliko bolj dajejo poudarek na dobro počutje, varovanje zdravja in zagotavljanje varnosti tekom celotnega potovanja, pomembno pa jim je tudi odgovorno in trajnostno potovanje. APEX World Class Award 2022 za najboljšo letalsko družbo v očeh potnikov je prejela nizozemska družba KLM.

»V čast in ponos nam je, da smo prejeli nagrado World Class Award 2022. V zadnjih dveh letih smo storili vse, kar je bilo v naši moči, da so naše stranke potovale čim bolj varno, trajnostno in udobno – od začetka potovanja do prihoda na cilj. Ta nagrada je predvsem velika pohvala vsem našim zaposlenim, ki se v teh težkih časih še naprej trudijo z veliko predanostjo in strastjo.

 Je pa to tudi spodbuda za naše zaposlene po vsem svetu, da nadaljujejo delo v smeri nadaljnjega trajnostnega razvoja,« je ob tem dejal izvršni podpredsednik KLM Boet Kreiken, ki je v KLM odgovoren za zadovoljstvo strank. Nizozemska družba KLM je bila sicer ustanovljena že leta 1919 in je najstarejša letalska družba na svetu, ki še deluje pod svojim originalnim imenom, znana pa je tudi tudi kot KLM Royal Dutch Arilines – nizozemska kraljevska letalska družba.

Poleg družbe KLM so status World Class in nagrade dobile še letalske družbe Singapore Airlines, Japan Airlines, Emirates, Saudia, Qatar Airways in Turkish Airlines.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.