Naslovnica Šport Najprej je na vrsti obramba, sledi uigravanje napadalnih akcij

Najprej je na vrsti obramba, sledi uigravanje napadalnih akcij

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška članska reprezentanca se v Celju in Zrečah že vneto pripravlja na januarsko evropsko prvenstvo, saj časa ni veliko. V petek se je izbrani vrsti pridružil tudi novi slovenski selektor Ljubomir Vranješ, jutri pa naj bi reprezentanco dokončno popolnili še zadnji povabljeni igralci.

Najprej je na vrsti obramba sledi uigravanje napadalnih akcijVranješ si je zadal odgovorno nalogo, da se kljub pomanjkanju časa s slovensko reprezentanco na bližjem EP prebije v drugi del tekmovanja (foto: FB RZS) 

 

Z Rokometne zveze Slovenije (RZS) so sporočili, da priprave slovenske moške reprezentance potekajo po načrtih. Sicer se bodo Dean Bombač, Urban Lesjak, Urh Kastelic, Simon Razgor, Miha Zarabec in Nejc Cehte zaradi klubskih in osebnih obveznosti pripravam priključili šele danes. Novi slovenski selektor Ljubomir Vranješ pa je prvi trening z moštvom opravil v petek, po svoji krstni novinarski konferenci na slovenskih tleh.

Uvodne treninge je sicer vodil selektorjev prvi pomočnik Uroš Zorman, ki se je najprej posvetil fazi obrambne. Šele v prihodnjih dneh, ko bodo na pripravah prisotni prav vsi reprezentanti, pa se bo ekipa začela posvečati tudi igri v napadu. »Prvi vtis po prihodu je izjemno dober, pri vseh mojih varovancih čutim željo po dokazovanju in upam, da nam bo s skupnimi močmi uspeli uresničiti naše načrte.

Slovenski igralci mi po igralski in karakterni plati zelo ustrezajo.Nekatere zadeve v obrambi in napadu bom seveda spremenil, v celoti pa ustrezajo mojemu konceptu. Pred nami je zahtevna naloga, naš prvi cilj pa je, da v Göteborgu osvojimo prvo ali drugo mesto in se prebijemo v drugi del tekmovanja v Malmö. Čas ni naš zaveznik, a tudi če bi ga imeli več na voljo, to ne bi olajšalo našega dela,« je pojasnil selektor Vranješ.

Po prvem delu priprav bo v petek 3. januarja ob 19. uri v Slovenj Gradcu na vrsti prva prijateljska tekma proti Severni Makedoniji, dan kasneje pa ob 17.30 v Trbovljah še druga proti Črni gori. Sledil bo zaključni del priprav v Sloveniji, saj nato reprezentanca 8. januarja odhaja v švedski Göteborg, kjer bo  nato Slovenija začela nastope na svojem 12. evropskem prvenstvu že 10. januarja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.