Naslovnica Trendi ‘Najljubša’ je tragikomična zgodba o dogajanju na angleškem dvoru

‘Najljubša’ je tragikomična zgodba o dogajanju na angleškem dvoru

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenska kina pravkar vstopa ‘NAJLJUBŠA’ – najnovejši film grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa. V tragikomični zgodbi o spletkah, strasteh in zavisti nastopajo izjemne Rachel Weisz, Emma Stone in z zlatim globusom nagrajena Olivia Colman!

najbuljša 2Zdrahe, boj za prevlado in spletke na angleškem dvoru so prav toliko stare, kot je stara angleška kraljevina (foto: Blitz Slovenija)  

 

Zgodba je postavljena v preteklost in sledi kraljici Anni (igra jo Olivia Colman), eni izmed manj poznanih angleških monarhinj, ki je vladala v začetku 18. stoletja, in dogajanju na njenem dvoru. Kraljica Anna je zelo slabega zdravja, tako fizičnega kot mentalnega.

Anglijo tako iz njene sence vodi dama po imenu Sarah (Rachel Weisz), kraljičina dobra prijateljica in izkušena manipulatorka. Vse poteka idilično, dokler na dvor ne prispe kraljičina sorodnica, bivša aristokratinja Abigail (Emma Stone), ki zelo hitro postane kraljičina najljubša oseba.

Zgodbo dodatno začinijo številni obrati in ironični dialogi, ki so hkrati tudi iztočnica za primerjavo preteklosti in sedanjosti. Film je zadnje delo priznanega grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa. V tragikomični zgodbi o spletkah, strasteh in zavisti poleg že omenjenih Rachel Weisz in Emme Stone glavno vlogo igra z zlatim globusom nagrajena Olivia Colman.

S strani distributerja – podjetja Blitz Slovenija, so še pojasnili, da je NAJLJUBŠA sicer že na sporedu v Koloseju, v drugih izbranih kinih pa na velika platna prihaja šele 31. januarja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.