Naslovnica Šport Najboljši slovenski jadralki odslej na Piratki

Najboljši slovenski jadralki odslej na Piratki

Avtor: Spletno Uredništvo

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta ta teden dobili novo plovilo. Njuna tekmovalna jadrnica je namreč ostala na Japonskem, tista, ki sta ju dvakratni evropski prvakinji v razredu 470 doslej uporabljali za vadbo, pa je bila za vrhunska tekmovanja že preveč iztrošena.

Najboljši slovenski jadralki odslej na PiratkiTina in Veronika s Piratko te dni že ‘letita’ v burji pred Fornačami (foto:FB Tina Mrak/Veronika Macarol) 

 

Slovenski olimpijki Tina Mrak in Veronika Macarol sta ta teden krstili novo jadrnico, ki bo služila tako za treninge, kot tudi za nastope. Članici portoroškega Jadralnega kluba Pirat sta jo nujno potrebovali, da bi lahko še naprej vadili na vrhunskem nivoju. Dvakratni evropski prvakinji v olimpijskem jadralnem razredu 470 bi se  namreč radi čim bolje pripravili za letošnji vrhunec sicer izjemno okrnjene sezone, ki bo na vrsti oktobra. Novo (v resnici leto dni staro) jadrnico so poimenovali ‘Piratka’, krstni boter pa je bil kar trener deklet Tomaž Čopi.

»Končno je prišel na vrsto za krstnega botra tudi najin trener Tomaž Čopi. Za novejšo jadrnico smo se kar hitro odločili in jo tudi splovili. Ni bilo veliko časa za razmislek, vendar smo nove pridobitve zelo veseli. Ker je naša boljša oprema (jadrnica ‘Fujin Korin’) še vedno na Japonskem, kamor ne moremo odpotovati, jadrnica ‘Carioca’ pa je že stara in obrabljena, je bil nakup zelo potreben. Prvi občutki na novi ‘Piratki’ so bili zelo pozitivni,« sta dejali Tina in Veronika.

Portoroški jadralki, ki sta bili na zadnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016 šesti, bosta vrhunec letošnje tekmovalne sezone predvidoma pričakali v Španiji, kjer naj bi bilo od 2. do 10. oktobra na Palmi de Mallorci tako svetovno, kot tudi evropsko prvenstvo v razredu 470. Pred tem je edina letošnja omembe vredna preizkušnja razpisana med 5. in 13. septembrom, gre pa za slavno nemško regato Kieler Woche.

Sicer pa je praktično vse letošnje tekmovalne načrte pokvarila pandemija koronavirusa, sicer bi bili Tina in Veronika najbrž že na Japonskem, kjer bi se vneto pripravljali za nastop na Olimpijskih igrah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.