Naslovnica Šport Najboljše slovenske odbojkarice čaka naporen začetek leta 2019

Najboljše slovenske odbojkarice čaka naporen začetek leta 2019

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska reprezentanca se je včeraj zbrala v Hočah in opravila prvi trening v sklopu priprav na kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo. Te bodo potekale prve dni januarja, naša dekleta pa si bodo uvrstitev na prvenstvo stare celine skušala priigrati v obračunih z Islandijo in Izraelo.

Zbor Hoce 2Ženska odbojkarska reprezentanca Slovenija na prvem treninguv Hočah (avtor: OZS)

 

Slovenske odbojkarice so bile doslej v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo le delno uspešne. Brez težav, s 3:0, so doma premagale Izrael in bile v gosteh z enakim rezultatom uspešnejše od Islandije. Zatem so morale dvakrat priznati premoč Belgijkam, ki so si že zagotovile nastop na EP, katerega bodo avgusta prihodnje leto skupaj gostile Poljska, Turčija, Slovaška in Madžarska.

Tudi naša dekleta so blizu uvrstitvi na evropsko prvenstvo, kar je tudi cilj, ki ga je pred začetkom kvalifikacij postavil slovenski selektor Alessandro Chiappini: »Cilj, ki je pred nami, je jasen. Vemo, da je vse v naših rokah, vseeno pa bomo morali biti na najvišji ravni in tega se zavedamo. Imamo kratke priprave in v ekipi je nekaj sprememb. Ogrodje je sicer stabilno.

Z nami ni Maje, a je tu Lana, imamo tudi nekaj težav z odpovedmi zaradi poškodb, a smo lahko pozitivni in na prihodnost lahko gledamo pozitivno. Načrt je, da poizkusimo vzpostaviti naš sistem igre in se ga na tekmah čim bolj držimo.«

Italijanski strokovnjak na slovenski klopi je na priprave poklical šestnajst odbojkaric, a zaradi poškodb ne bo mogel računati na sprejemalko Pio Blažič in prosto igralko Niko Blagne, Saša Planinšec, ki ima klubske obveznosti, se bo ekipi pridružila 2. januarja. Je pa izbrani vrsti znova na voljo Lana Ščuka, ki je prvi del reprezentančne akcije izpustila.

»Z veseljem sem se odzvala vabilu. Čakata nas še dve pomembni tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo, za kateri upam, da ju bomo zmagali. Zbrale bomo vse moči, da Slovenijo še enkrat popeljemo na evropsko prvenstvo. Glede tega imam dobre občutke. Punce so že v prejšnjem krogu opravile zelo dobro delo in upam, da ga zdaj potrdimo in dokončamo,« je povedala Ščuka.

V dobro formi je na priprave prišla tudi Eva Mori, ki si kruh služi v Franciji: »Cilj je evropsko prvenstvo, tako da moramo zmagati obe tekmi. To tudi pričakujem. Na voljo imamo dober teden priprav na prvo tekmo proti Islandiji. Upam, da se bomo dobro pripravili, da smo vse v formi in da osvojimo ta naš, pričakovan, cilj.« Slovenske odbojkarice se bodo na prvo tekmo kvalifikacij, ki jo bodo proti Islandiji odigrale v soboto, 5. januarja, pripravljale v Mariboru.

Z Odbojkarske zveze Slovenije so sporočili še, da bo zadnja tekma kvalifikacij, ki bo odločila še drugega potnika na evropsko prvenstvo, na sporedu 9. januarja v Izraelu. Slovenke trenutno zasedajo drugo mesto v skupini.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.