Naslovnica Gospodarstvo Na vrsti je sejem slaščičarske in pekarske panoge v Münchnu

Na vrsti je sejem slaščičarske in pekarske panoge v Münchnu

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija že tretjič zapored organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu IBA, ki bo od jutri 15. potekal do 20. septembra v Münchnu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne svetovne strokovne sejme pekarske industrije in slaščičarstva, se bo pod okriljem agencije predstavljalo devet slovenskih podjetij. V Parizu pa se je pravkar zaključil sejem sejem oblikovanja in pohištva Maison & Objet 2018, na kateremu je sodelovalo osem slovenskih gospodarskih družb. 

 

Maison et Objet Skupinska predstavitev slovenskih podjetij2018 TL 1

 

Sejem IBA, ki se v Münchnu odvija vsako tretje leto, je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja pekarske industrije in slaščičarstva. Na sejmu predstavljajo opremo in stroje za pekarstvo, peči, opremo za pakiranje in procesiranje pekarskih izdelkov, surovine za pekarstvo, sestavine in tehnologije za obdelavo testa, merilne naprave in inštrumenti, opremo za hlajenje in prezračevanje in sorodne izdelke.

V letu 2015 se je na sejmu predstavilo 1.309 razstavljavcev iz 57 držav, obiskalo pa ga je več kot 77.000 obiskovalcev. Javna agencija SPIRIT Slovenija je marca letos objavil javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu.

Tako bo na skupnem razstavnem prostoru na 198 kvadratnih metrih svoje izdelke predstavljalo devet slovenskih podjetij, in sicer Alpfrigo, d. o. o., BTF Pekarski inženiring, d. o. o., Enoop, d. o. o., Fines, d. o. o., Fiš, d. o. o., Gopack d. o. o., INT BAS, d. o. o., Trgopek, d. o. o. in Valmar Global, d. o. o.

V Parizu se je zaključil prestižni sejem oblikovanja in pohištva Maison & Objet 2018. Na njem se je pod okriljem SPIRIT Slovenija na skupinskem razstavnem prostoru predstavilo osem slovenskih podjetij, ki so bila z udeležbo zadovoljna, saj je ta večinoma presegla njihova pričakovanja.

Večina sodelujočih podjetij je bila zadovoljna s številom obiskovalcev na samem sejmu in izraženim interesom za njihove storitve in izdelke. Uspešna so bila tudi individualna poslovna srečanja z oblikovalskimi studii, dizajnerskimi trgovinami, notranjimi oblikovalci in arhitekti

Sejem, na katerem predstavljajo vrhunske oblikovalske dosežke, predstavlja zakladnico idej in vir informacij za industrijo oblikovanja, obenem pa spodbuja njeno rast tudi z različnim obsejemskim dogajanjem. Septembrski sejem poteka vzporedno s ‘Pariškim tednom oblikovanja’, ki je letos med 6. in 15. septembrom 2018. Letošnjega sejma se je po podatkih organizatorjev udeležilo več kot 3113 razstavljavcev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.