Naslovnica Slovenija Na UKC Ljubljana se obeta popolna prenova

Na UKC Ljubljana se obeta popolna prenova

Avtor: Spletno Uredništvo
Vlada je pravkar odobrila projekt prenove UKC Ljubljana, natančneje (glavne) stavbe Hospital Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Ta zgradba je bila zgrajena že leta 1975 in je že dotrajana, prenova pa potekala vzporedno potekala z energetsko obnovo objekta, za katero so bila sredstva že odobrena.
Na UKC Ljubljana se obeta popolna prenova

Osrednja stavba UKC Ljubljana je nedvomno potrebna obsežne prenove (foto: Pritlicjelevo/sl.wikipedia.org)

Vlada je odobrila projekt prenove stavbe Hospital Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKC Ljubljana). Za investicijo je predvidenih kar 37.229.988 evrov, projekt pa sodi v sklop Načrta razvojnih programov za obdobje 2022-2025. Ni skrivnost, da je stavba, ki je bila zgrajena leta 1975, že krepko iztrošena. Zato želijo s prenovo hkrati precej izboljšati pogoje dela za zaposlene, poskrbeti za udobje obiskovalcev in dvigniti bivalne standarde za paciente.

»Velik del objekta je še ne prenovljen in v relativno slabem stanju (slabši delovni in bivalni pogoji), predvsem vse vrste inštalacij in tudi gradbena in druga opremljenost objekta. Kljub temu je stavba večino časa polno ali delno zasedena, deli stavb pa niso v uporabi, saj obstoječe razmere ne dopuščajo oziroma ne zagotavljajo ustreznih pogojev za uporabo in bivanje v objektu,« so stanje objekta pojasnili z Ministrstva za zdravje.

Revitalizacija stavbe Hospital UKC Ljubljana, kot so poimenovali prenovo, bo potekala vzporedno z energetsko sanacijo objekta, za katero so bila sredstva že odobrena. Tako se bo skrajšal čas obnove, delovni proces v bolnišnici pa bo potekal z manj motnjami. Hkrati se bo s to prenovo zadostilo novi ‘Prostorski tehnični smernici za zdravstvene objekte’ in predpisom EU s področja energetske učinkovitosti javnih stavb ter trajnostnega razvoja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.