Naslovnica Gospodarstvo Krepitev podpornega okolja za slovenska socialna podjetja

Krepitev podpornega okolja za slovenska socialna podjetja

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pravkar pripravilo javni razpis ‘Krepitev podpornega okolja za socialna podjetja’, s 1. aprilom so se odprle nove informativne točke v Kranju, Ljubljani, Kopru in Novi Gorici, istega dne pa je Slovenski podjetniški sklad objavil še javni poziv ‘Vavčer za digitalni marketing socialnih podjetij’.
Krepitev podpornega okolja za slovenska socialna podjetja

Nov razpis naj bi zagotovil brezplačne storitve za razvoj in profesionalizacijo socilanih podjetij (foto: pxhere.com)

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je s sredstvi Evropskega regionalnega sklada pripravilo javni razpis ‘Krepitev podpornega okolja za socialna podjetja’ ter dvema projektoma skupaj namenilo 418.220 evrov. V kohezijski regiji Vzhodna Slovenija bo aktivnosti izvajalo projektno partnerstvo, ki ga vodi Razvojna agencija Savinjske regije, d.o.o., v regiji Zahodna Slovenija pa družba BSC, poslovno podporni center d.o.o., Kranj.

»Pridruženi partnerji v obeh regijah bodo zagotovili dostop do storitev v vseh dvanajstih statističnih regijah, tako da bodo storitve prilagojene specifičnim potrebam lokalnih oziroma regionalnih okolij. Novim in obstoječim socialnim podjetjem v posamezni kohezijski regiji bodo s podpornim okoljem zagotovljene brezplačne storitve za razvoj in profesionalizacijo,« so ob objavi poziva med drugim pojasnili z MGRT.

Z ministrstva so še poudarili, da v prid spodbujanja razvoja socialnih podjetij v Sloveniji govorijo tako dokument ‘Aplikativna analiza stanja na področju socialne ekonomije v Republiki Sloveniji’, soroden dokument o socialnem podjetništvu Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ter tudi nedavno objavljen ‘Akcijski načrt za socialno ekonomijo’, ki ga je pripravila Komisija EU.

Prav tako je Slovenski podjetniški sklad pravkar objavil javni poziv za ‘Vavčer za digitalni marketing socialnih podjetij’.  Višina vavčerja znaša 300.000 evrov, s katerim sofinancira do 60 % upravičenih stroškov za izdelavo novih spletnih strani, novih mobilnih aplikacij, lastnih spletnih trgovin ali lastnih rezervacijskih platform. Višina nepovratnih sredstev znaša od 500 do 2.500 evrov za posamezno aktivnost oziroma do največ 7.500 evrov na prijavitelja.

 

.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.