Naslovnica Šport Na koncu je bilo skladišče skoraj premajhno za vse ljubitelje košarke

Na koncu je bilo skladišče skoraj premajhno za vse ljubitelje košarke

Avtor: Spletno Uredništvo

V Portorožu je bil konec tedna na sporedu pripravljalni turnir za bližnje olimpijske kvalifikacije v košarki 3×3. Tekma so potekale na spektakularni lokaciji v prostorih nekdanjega skladišča soli Monfort. Slovenija je bila na koncu tretja, zmaga pa je po pričakovanjih odšla v Srbijo. Turnir si je radovedno ogledala množica ljubiteljev košarke, noter pa so pokukali tudi številni sprehajalci po obali spomladansko sončnega Portoroža.  

Na koncu je bilo skladišče skoraj premajhno za vse ljubitelje košarkePrizor s košarkarske tekme med Katarjem in Mongolijo v izjemnem okolju tik ob morju (foto: 3x3piran.si)

 

Košarkarska zveza Slovenije in domači Košarkarski klub 3×3 Piran sta v soboto in nedeljo v nekdanjem skladišču soli Monfort v Portorožu gostila mednarodni turnir šestih reprezentanc. Izbrane vrste Srbije, Hrvaške, Kanade, Katarja, Mongolije in Slovenije so tako lahko odigrale serijo kakovostnih tekem, prek katerih se pripravljajo na olimpijske kvalifikacije, ki bodo konec meseca marca potekale v Indiji.

Prvi dan turnirja je Slovenija zaigrala v postavi Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Boris Jeršin in Mensud Julevič. Naši so v prvi tekmi skupine A po dramatičnem obračunu tesno ugnali Kanado z 20:19, potem pa so se pomerili še z Mongolci. Slednji so pred obračunom s Slovenijo premagali Kanado, naši pa so si dobro ogledali njihov nastop ter se odločili za prava protiorožja – zaigrali so zelo določno in na koncu so tudi zanesljivo zmagali z 22:14.  

V Skupini B pa je prvo mesto pričakovano osvojila prva reprezentanca sveta, Srbija, ki je z 21:14 in 21:13 zanesljivo premagala Katar oziroma Hrvaško. Finalni dan turnirja sta začela četrtfinalna dvoboja po katerih je naša reprezentanca za nasprotnika v polfinalu dobila Kanado, Srbija pa Katar. Adin Kavgič, ki je v postavi zamenjal Anžeta Srebovta, Gašper Ovnik, Boris Jeršin in Mensud Julević so spet uprizorili izjemno izenačen dvoboj s Kanadčani, a so morali po podaljšku le priznati premoč nasprotnikov, ki so zmagali z 18:20.

Kasneje so Slovenci odigrali dvoboj za tretje mesto, prikazali odlično igro in odpravili reprezentanco Katarja z gladkih 21:9.“Na turnirju smo odigrali tri dobre in kvalitetne tekme. Pred domačimi navijači smo si želeli osvojiti turnir, a nam je načrte v polfinalu prekrižala Kanada z zelo dobro strelsko predstavo. Glede na to, da so nastopili s tremi košarkarji, smo po slabšem začetku verjeli, da se lahko vrnemo v igro.

Na koncu je bila sreča na njihovi strani, smo pa se vsem prisotnim na tej idilični lokaciji oddolžili z zmago proti Katarju,” je pojasnil slovenski reprezentant Adin Kavgić. V velikem finalu portoroškega turnirja sta se srečali ekipi Srbije in Kanade, Srbi pa upravičili vlogo prvih favoritov in slavili z 21:13. Slovenija je bila tretja, Katar četrti, v tekmi za peto mesto pa je Hrvaška z 21:18 porazila Mongolijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.