Naslovnica Šport Mnogi navijači že načrtujejo odhod na Euro 2024 v Nemčijo

Mnogi navijači že načrtujejo odhod na Euro 2024 v Nemčijo

Avtor: Spletno Uredništvo
V Sloveniji še vedno močno odmeva včerajšnji uspeh nogometne reprezentance, ki si je z zmago z 2:1 proti Kazahstanu zagotovila uvrstitev na prihodnje Evropsko prvenstvo. Mnogi pa že nestrpno pričakujejo žreb skupin EP, ki bo na vrsti 2. decembra, da lahko pričnejo načrtovati ogled tekem v Nemčiji.
Mnogi navijači že načrtujejo odhod na Euro 2024 v Nemčijo

Slovensko slavje včeraj po zmagi in uvrstitvi na EP po dolgih 24 letih (foto: FB NZS)

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj na prepolnih Stožicah izpolnila svojo misijo in se uvrstila na prihodnje Evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto od 14. junija pa do 14. julija gostila Nemčija. Slovenija je za napredovanje potrebovala neodločen rezultat, na koncu pa je četa selektorja Matjaža Keka z goloma Benjamina Šeška (41. minuta, z 11 metrov) in Benjamina Verbiča (v 86. minuti) premagala Kazahstan z 2:1.

Sicer je v povsem nabitih Stožicah, ki so tokrat sprejele rekordnih 16.432 navijačev, vmes za Kazahstan izenačil nogometaš FC Koper Ramazan Orazov (48′), kar je za nekaj dolgih minut šokiralo slovenske gledalce in tudi nogometaše na igrišču, vendar je slovenska reprezentanca nato le reagirala na pravi način in z evrogolom Verbiča v končnici kronala ves trud, ki ga je vložila v te kvalifikacije.

Slovenska izbrana vrsta bo sicer prihodnje leto četrtič nastopila na enem od dveh največjih nogometnih tekmovanj, potem ko leta 2000 debitirala na Evropskem prvenstvu, leta 2002 in 2010 pa je nato zaigrala še na Svetovnih prvenstvih. Danes mnogi slovenski ljubitelji nogometa še slavijo včerajšnjo zmago, drugi pa že nestrpno pričakujejo žreb skupin za EP, ki bo na sporedu v soboto, 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.