Naslovnica Šport Na božični dan so preložili kar dve svetovni nogometni prvenstvi

Na božični dan so preložili kar dve svetovni nogometni prvenstvi

Avtor: Spletno Uredništvo

Kljub nestrpnemu pričakovanju množičnega cepljenja proti koronavirusu se mednarodne športne organizacije še naprej sproti prilagajajo širjenju okužbe. Tako je morala svetovna nogometna zveza FIFA preložiti prihodnje svetovni prvenstvi U-20 in U-17, prestavila pa jih je kar na leto 2023.

Na božični dan so preložili kar dve svetovni nogometni prvenstviTako so se mladi Venezuelci veselili zgodovinske uvrstitve v finale na zadnjem SP U-20 leta 2017 (foto: FB FIFA) 

 

Z mednarodne nogometne federacije FIFA so prav na božični dan oznanili novico, ki ni ravno najbolj vesela. Na krovni organizaciji svetovnega nogometa so se namreč odločili, da preložijo prihodnje svetovni prvenstvi za nogometaše do dvajsetega leta starosti (SP U-20), ki bi ga morala prihodnje leto gostiti Indonezija, in pa tudi svetovno prvenstvo za igralce do sedemnajstega leta starosti (SP U-17), ki bi ga moral gostiti Peru.

Obe prvenstvu je FIFA prestavila kar na leto 2023. »Globalne razmere se niso normalizirale na zadostno raven, da bi se lahko lotili izzivov, povezanih z gostovanjem obeh turnirjev, vključno z izvedljivostjo ustreznih kvalifikacijskih poti,« so pojasnili s FIFA in dodali, da pandemija koronavirusa povzroča težave tako glede organizacije in izpeljave mednarodnih športnih prireditev, kot tudi glede potovanj in ostale logistike.

Pred samimi tekmovanji je namreč potrebno opraviti tudi kvalifikacije, kar je zaradi večjega števila tekem in različnih lokacij najbrž še bolj zapleteno, kot je izpeljava svetovnega prvenstva. Obe mladinski prvenstvi sta tako morali po sledeh drugih nogometnih članskih tekmovanj, ki so bila letos že preložena – Euro 2020, Copa America in Afriški pokal narodov

Najbrž pa so na FIFA pro določanju novih dtumov pomislili tudi na naslednje člansko svetovno nogometno prvenstvo, ki ga bo Katar gostil med 21. novembrom in 18. decembrom 2022.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.