Naslovnica Gospodarstvo Na Blejskem strateškem forumu bo govora o koronavirusu in ekonomiji

Na Blejskem strateškem forumu bo govora o koronavirusu in ekonomiji

Avtor: Spletno Uredništvo

15. Blejski strateški forum v ponedeljek odpira svoja vrata. Letos bo zaradi pandemije koronavirusa forum zgolj enodneven, obsežen del programa pa bo potekal prek spleta. Poleg tega bo bolj kot politika letos v ospredju gospodarstvo in sicer okrevanje ekonomije po Covidu-19.

 Na Blejskem strateškem forumu bo govora o koronavirusu in ekonomiji

Letošnji strateški forum bo v primerjavi s prejšnjimi zagotovo mlace drugačen (foto: Adiel lo/sl.wikipedia.org)

 

Tudi letos bodo na Bledu izpeljali tradicionalno mednarodno srečanje politikov, gospodarstvenikov in strokovnjakov z različnih področij – 15. Blejski strateški forum. Osrednja tema letošnjega foruma je vpliv pandemije koronavirusa Covid-19 na svetovno ekonomijo, govora pa bo predvsem o okrevanju gospodarstva ter s pandemijo povezanimi težavami in priložnosti.

»Posebna pozornost bo posvečena tematiki trajnostnega razvoja, ki bo odvisen od celotne družbe, njenih pravil in njenega delovanja, prav odnosi v najširšem pomenu besede se bodo morali definirati na novo. Epidemija je brutalno izpostavila vse slabosti in pomanjkljivosti sveta v 21. stoletju, njene posledice občutimo prav na vsakem koraku,« so pojasnili prireditelji elitnega dogodka na Bledu. 

Letos bo forum zaradi padnemije koronavirusa trajal zgolj en dan, število prisotnih bo precej manjše kot lani. Jutranji del 15. Blejskega strateškega foruma bo na sporedu v Festivalni dvorani Bled, kjer je na voljo več kot 500 sedežev, a bo zaradi zdravstveno- varnostnih mer tokrat v prostoru manj kot 100 udeležencev. Za vse ostale bodo razpravo v živo prenešali prek spletnih kanalov.

Forum se bo popoldan nadaljeval v obnovljenem blejskem hotelu nenavadnega imena ‘Rikli Balance’. Segment o turizmu, ki je običajno potekal v okviru foruma, pa je bil je letos zaradi pandemije odpovedan. Sicer je Blejski strateški foruma prestižni dogodek, s katerim Bled ohranja tradicijo iz časov Habsburške monarhije, ko so se tam začeli redni obiski kronanih glav in državnikov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.