Naslovnica Šport Moška rokometna reprezentanca se bo prvič zbrala danes, ženska pa v petek

Moška rokometna reprezentanca se bo prvič zbrala danes, ženska pa v petek

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes se bo na Kodeljevem na prvem skupnem treningu po izbruhu pandemije zbrala slovenska moška članska rokometna reprezentanca, v petek pa bo na vrsti še ženska rokometna izbrana vrsta.

Moška rokometna reprezentanca se bo prvič zbrala danes ženska pa v petek

Zagotovo v moškem in v ženskem reprezentančnem taboru po dolgi izolaciji vsi komaj čakajo na prvi skupni trening (foto: FB RZS)

 

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je že prejšnji teden sporočila, da se je po posvetovanju s selektorjem moške članske reprezentance Ljubomirjem Vranješem odločila, da reprezentantom zagotovi prvi skupen trening po izbruhu pandemije. Tako se bodo najboljši slovenski rokometaši, ki se nahajajo v Sloveniji in nimajo zdravstvenih težav, danes dobili na Kodeljevem. Žal z RZS niso razkrili ure pričetka treninga reprezentantov, povabljenih pa je 19 igralcev.

V petek jim bodo na parketu ljubljanske dvorane na Kodeljevem sledilo še 19 članic ženske rokometne reprezentance Slovenije. To bo prvi skupni trening deklet selektorja Uroša Bregarja po decembrskem svetovnem prvenstvu na Japonskem. “Zelo sem vesela, da se bo ekipa znova zbrala, saj sta nam odpadli zadnji dve reprezentančni akciji v marcu in sedaj ob običajnem koncu sezone. Nismo navajene, da bi bile toliko časa brez pravega rokometa. Sama ga že izjemno pogrešam,” je za spletno stran RZS dejala kapetanka Ana Gros.

Z RZS so še spomnili, da je mednarodna rokometna zveza EHF pred nekaj tedni zaradi pandemije dokončno prekinila kvalifikacije za prihodnje evropsko prvenstvo in določila, da bodo vozovnice dobile tiste reprezentance, ki so bile uvrščene na EP leta 2018 v Franciji. Slovenke, ki so v Franciji osvojile 13. mesto, bodo tako decembra letos nastopile na tretjem zaporednem in skupno sedmem prvenstvu stare celine. Žreb parov za EP 2020 bo na sporedu 18. junija ob 11. uri na Dunaju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.