Naslovnica Trendi Morilci cvetne lune z DiCapriom, De Nirom in Scorsesejem

Morilci cvetne lune z DiCapriom, De Nirom in Scorsesejem

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden, predvidoma v četrtek, se bo v slovenskih kinematografih pričela predvajati zgodovinska kriminalna drama z naslovom ‘Morilci cvetne lune’. Film je režiral legendarni Martin Scorsese, v glavnih vlogah pa igrata Leonardo DiCaprio in Robert De Niro…
Morilci cvetne lune z DiCapriom, De Nirom in Scorsesejem

Plakat filma ‘Morilci cvetne lune’ (foto: FB Killers of the Flower Moon)

Film z naslovom ‘Morilci cvetne lune’ je bil posnet po resnični zgodbi, ki se je na začetku 20. stoletja dogajala v ZDA med razcvetom črpanja nafte v Oklahomi. Tam je živelo indijansko pleme Osage, ki jim je naftna mrzlica precej spremenila življenja, saj so vzporedno z bogastvom prišli tudi izkoriščanje, kraje in nazadnje še množični umori. Zato je moral posredovati tudi FBI.

 »Film je posnet po resnični zgodbi in skozi neverjetno romanco med Ernestom Burkhartom (oskarjevec Leonardo DiCaprio) in Mollie Kyle (Lily Gladstone). Kot epska kriminalna saga prikazuje pravo ljubezen, ki se sreča z neizrekljivo izdajo. V filmu zaigrata tudi oskarjevec Robert De Niro in nominiranec za oskarja Jesse Plemons,« razkriva napovednik tega filmske produkcije, ki je hkrati zgodovinska, ljubezenska in kriminalna drama.

Poleg vrhunske igralske zasedbe z Leonardom DiCapriom in Robertom De Nirom je za izjemno raven kakovosti tega filma poskrbel tudi režiser, saj je na režiserski stolček sedel legendarni Martin Scorsese osebno. Slednji je skupaj z Ericom Rothom spisal tudi scenarij, ki temelji na knjižni uspešnici Davida Granna ‘Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI’. Distributer filma je podjetje Karantanija Cinemas d.o.o.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.