Naslovnica Šport Paraodbojkarice s srebrom, rokometašice z vozovnico za EP

Paraodbojkarice s srebrom, rokometašice z vozovnico za EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenske športnice so konec tedna v sosednji Italiji zabeležile dva lepa uspeha. Ženska rokometna reprezentanca je v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo v Chietiju gladko premagala Italijanke in je tako na najboljši poti  za uvrstitev na naslednje Evropsko prvenstvo. V Caorlah pa se je Evropsko prvenstvo članic v odbojki sede, oziroma v paraolimpijski odbojki končalo s srebrno medaljo za Slovenijo.
Paraodbojkarice s srebrom, rokometašice z vozovnico za EP

Slovensko slavje ob osvojenem srebru v Caorlah (foto: FB OZS)

Slovenske paraodbojkarice so v finalu Evropskega prvenstva v jadranskem letoviškem mestu Caorle doživele prvi poraz na turnirju in sicer jih je domača reprezentanca Italije premagala s 3:1 (17, -22, 16, 22). Vseeno so lahko v slovenskem taboru zelo zadovoljni. Slovenija je namreč brez izgubljenega niza s 3:0 po vrsti ugnala Združeno kraljestvo, Poljsko, Ukrajino, Francijo in v četrtfinalu Hrvaško, nato pa v polfinalu še Nemčijo s 3:1.

Tako so se Slovenke 20 letih prvič ponovno uvrstile finale evropskega prvenstva in obenem prišle do 10. jubilejne kolajne z EP. »V letih 1999 in 2001 so bile evropske prvakinje, letos so drugič osvojile srebro, šestkrat so bile bronaste. Italija si je zagotovila neposredno uvrstitev na paralimpijske igre v Pariz, Slovenija bo svoj 4. nastop na paralimpijskih igrah iskala na dodatnih kontinentalnih kvalifikacijah,« so pojasnili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Slovenska ženska rokometna reprezentanca pa je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 nadaljevala po pričakovanjih in vpisala drugo zaporedno prepričljivo zmago. Slovenske rokometašice so minulo sredo v Celju premagale Latvijo kar z 51:13, nato pa so včeraj na gostovanju v Italiji v Chietiju porazile domačinke z 18:31 (8:13) Najboljša igralka v slovenskih ekipi je bila vratarka Amra Pandžić, ki je zbrala kar 17 obramb.

Slovenija, ki bo tretjo kvalifikacijsko tekmo igrala 28. februarja 2024, ko bo gostila Francijo, pa si je s to zmago v Italiji teoretično že zagotovila nastop na Evropskem prvenstvu. Na EP 2024 se bosta namreč neposredno uvrstili prvi 2 ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine ter 4 najboljše tretjeuvrščene. EP pa bodo namesto prvotne gostiteljice Rusije prihodnje leto skupaj organizirale Avstrija (Dunaj in Innsbruck), Švica (Basel) ter Madžarska (Debrecen).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.