Naslovnica Trendi Morgenrot je drugi single pred izdajo tretjega albuma

Morgenrot je drugi single pred izdajo tretjega albuma

Avtor: Spletno Uredništvo

 Ena zadnjih glasbenih novosti lanskega leta je bila izdaja singla single ‘Prekerni’, s čemer je skupina ‘Nina Bulatovix’ napovedala izdajo novega albuma ‘Zob za zob’. Manj kot teden dni pred predvideno izdajo albuma pa so objavili še drugi single ‘Morgenrot’.

Morgenrot je drugi single pred izdajo tretjega albumaDrugi single ‘Morgenrot’ je precej bolj umirjen od predhodnega ‘Prekerni’ (foto: Tadej Vaukman)

Pri založbi Kapa Records bo 21. januarja tudi izšel nov album skupine Nina Bulatovix, ki so ga poimenovali ‘Zob za zob’. To bo tretji album mariborske skupine, ki je za to priložnost iz tria postala kvartet, saj je pri snemanju ‘Zob za zob’ sodeloval tudi multinstrumentalist Andrej Hrvatin. Skupina je za napoved albuma najprej konec decembra izdala prvi single ‘Prekerni, pravkar pa je izšel še drugi single – ‘Morgenrot’.

“Morgenrot je muzika za objemanje. V dvoje in več. Najbolje deluje na ulicah ter trgih. Ali ob trganju maskirnih oprav,” so ob izdaji singla povedali s Kapa Records in se s tem dotaknili tudi aktualnih družbenih razmer v državi. Založba Kapa Records je ena redkih preživelih neodvisnih založb v Sloveniji, katera že dobri dve desetletji skrbi za različne alternativne glasbene zgodbe.Nina Bulatovix pa je mariborski post-punk trio oz. skupina, ki deluje od leta 2009.

Prvotni trio so tvorili pevec Gregor Kosi, bobnar Jure Lavrin in basist Marko Širec. Svoj prvi, istoimenski album ‘Nina Bulatovix ‘je skupina objavila leta 2011, ko je v samozaložbi izdala posnetek svojega koncerta v živo v mariborskem ŠTUK-u, drugi album ‘Jata’ pa je sledil leta 2014. Tretji – ‘Zob za zob’, bo izšel digitalno in na vinilki 21. januarja, na njemu pa bodo pesmi: ‘(Die) Metronome’, ‘Prekerni’, ‘Tresem se’, Z’ob za zob’, ‘Poj mi tralala’, ‘Morgenrot’, ‘Porini me v kader’, ‘Duma 2020’, ‘In ko me sprašuješ’ ter ‘Na kateri strani si’.

»Album je nastajal na ulicah in v zavetjih kl(j)ubovja, večinsko v placu za vaje na Metelkovi ter v okviru umetniških rezidenc Layerjeve hiše v Kranju in ministrstva za Kulturo RS v Berlinu,« so zapisali pri Kapa Records in dodali, da je za snemanje in produkcijo poskrbel Marko Lavrin, za celostno podobo je poskrbel Zoran Pungerčar in za fotografije Tadej Vaukman.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.