Naslovnica Svet & EU Morda med potjo ne bodo stregli s hrano, pijačo in nudili drugih artiklov

Morda med potjo ne bodo stregli s hrano, pijačo in nudili drugih artiklov

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropski parlament se je v zadnjih dneh posvetil potovalnim nasvetom in sicer tako, da je povzel 10 priporočil Evropske komisije za varna potovanja. Sicer je razumljivo, da je vzrok za nanavadno in najbrž tudi nestrokovno svetovalno mrzlico pandemija kronavirusa, a je vseeno vprašljivo, ali je svetovanje potrošnikom med institucionalnimi nalogami Komisije EU in Parlamenta EU.

Morda med potjo ne bodo stregli s hrano pijačo in nudili drugih artiklovČe bi bila skrb za varnost državljanov EU res na prvem mestu, bi za letošnje poletje vsi propagirali potovanja z osebnimi vozili, v katerih je možnost okužbe zares minimalna, ne pa s sredstvi javnega prevoza (foto: fraport-slovenija.si)

 

Vse skupaj na prvi pogled zveni bolj kot lahkotna novica v kakšnem podpovprečnem mediju, v slogu ’10 stvari, ki jih ne smete zamuditi’, dejansko pa gre v tem primeru za precej bolj resno zadevo, saj se tiče zdravja in življenj ljudi. Čeprav pandemije še zdaleč ni konec, namreč na Komisiji EU in v Parlamentu EU že veselo propagirajo potovanja, dopustovanja oziroma počitnice.

Sicer priznavajo, da bodo ‘varne počitnice’, kot so jih optimistično poimenovali, možne le, če bodo to dopuščali epidemiološke razmere in nacionalne omejitve. Vseeno pa je Evropska komisija (ki na razmere in omejitve po državah nima nobenega neposrednega vpliva) pripravila smernice in priporočila državam EU za pomoč pri koordiniranem in varnem odpravljanju omejitev potovanj.

»Če je mogoče, kupite vstopnice in se prijavite za let na spletu, da se izognete vrstam. Med oddajo prtljage, varnostnim preverjanjem, vkrcavanjem in prevzemom prtljage spoštujte socialno distanciranje. Na letalu sme biti manj potnikov in morda vas bo osebje prosilo, da se usedete stran od drugih potnikov, ki niso v vašem gospodinjstvu. Kjer je težko zagotavljati socialno distanciranje, vas bodo morda prosili, da si nadenete obrazno masko.

Prevozniki bodo morda namestili varnostne pregrade, na primer med potniki in voznikom avtobusa. Lahko, da boste morali vstopiti skozi zadnja vrata. Vozniki naj bi avtomatično odpirali vrata na vsaki postaji, da se potnikom ni treba dotikati gumbov ali ročajev. Postaje, pristanišča in letališča naj bi zagotavljali redno čiščenje in dezinfekcijo ter potnikom nudili izdelke za dezinfekcijo, tudi na krovu.

Vsa prevozna sredstva naj bi bila ustrezno prezračevana. Potniki lahko izberejo med povračilom kupnine in prestavitvijo vožnje na prvi možni termin. Če prevoznik ponudi vavčer, imate še vedno pravico do povračila kupnine.« Še posebej pa pade v oči ‘priporočilo’, da morda med potjo ne bodo stregli s hrano, pijačo in nudili drugih artiklov.

Poleg tega naj bi se turisti v vseh namestitvenih objektih držali pravil distanciranja v skupnih prostorih, spoštovali vse osnovne ukrepe za preprečevanje prenašanja okužb, zaposleni pa naj bi bili usposobljeni za osnovno preprečevanje in nadzorovanje okužb. Turistični ponudniki naj bi zagotavljali redno čiščenje in dezinfekcijo površin, ki se jih ljudje pogosto dotikajo, in ‘dober’ prezračevalni sistem. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.