Naslovnica Šport Kot kaže, je pandemija razredčila vrste organizatorjev turnirjev

Kot kaže, je pandemija razredčila vrste organizatorjev turnirjev

Avtor: Spletno Uredništvo

Odbojkarska zveza Slovenije je pravkar oznanila dve novosti – prva se tiče reševanja letošnje domače sezone turnirjev v odbojki na mivki, druga pa šolske odbojke z mednarodnim pridihom.

Kot kaže je pandemija razredčila vrste organizatorjev turnirjevBeach Volleyball povsod po svetu pomeni odbojko na plaži, v Sloveniji pa so zadevo prevedli kot odbojka na mivki in temu primerno so se skozi leta turnirji vsaj delno odmaknili od morskih, rečnih in jezerskih plaž na druge lokacije (foto: SJ)

 

Pandemija koronavirusa je letos preložila začetek sezone odbojke na mivki na odrtem in povzročila še veliko drugih negativnih stranskih efektov. Zato se je odzvala tudi Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) in omilila pogoje za organizacijo letošnjih poletnih turnirjev. Na OZS so prisluhnili predlogom Komisije za odbojko na mivki, saj je obstajala bojazen (in najbrž še vedno obstaja), da bi bilo turnirjev letos premalo.

Na OZS so se sicer pred kratkim določili, da se bo poletna sezona odbojke na mivki v članski konkurenci pričela 12. junija in sicer s turnirjem Sport Zone Open v Preddvoru pri Kranju, objavili pa so tudi datum državnega prvenstva, ki ga bo predvidoma med 23. in 25. julijem spet gostil Kranj. O ostalih morebitnih lokacijah in turnirjih še ni ne duha ne sluha, kar je zaskrbljujoče. Morda pa so Gorenjci reagirali prvi, ker po novem v letošnji sezoni organizatorjem turnirjev ne bo potrebno plačati takse. 

Druga novost pa se tiče šolske odbojke in sicer bodo v okviru projekta CEV School Volleyball namesto druge vseevropske trenerske konvencije (CEV Coaches Convention) izvedli štiri spletne seminarje s priznani trenerji. Uvodno predavanje na temo ‘Pri vajah bodi kreativen’ bo na sporedu v četrtek 4. junija, nakar si bodo pradavanja sledila vse do 25. junija. Slovenijo bosta zastopala trenerja Jana Vernig iz TPV Volley Novo mesto in Anže Perčič iz OK Triglav Kranj.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.