Naslovnica Trendi Mojca Mavec je ponovno ušla Čez planke

Mojca Mavec je ponovno ušla Čez planke

Avtor: Spletno Uredništvo
Na TV Slovenija so nenadoma ugotovili, da jim je Mojca Mavec ponovno ušla Čez planke. Prvo od 4 oddaj nove sezone so celo zamudili, saj je bila na sporedu v nedeljo 20. avgusta, a je že na voljo v spletnem arhivu MMC RTV SLO. V naslednjih treh nedeljah pa bo Mojca oddaja obiskala še Kreto, italijansko pokrajino Apulijo in Norveško.
Mojca Mavec je ponovno ušla Čez planke

Mojca Mavec je v preteklosti že večkrat obiskala grške naravne lepote (foto: FB Čez planke, TV Slovenije)

V nedeljo 20. avgusta je bila popoldan na TV SLO 1 na sporedu prva od skupno štirih novih oddaj popotniške serije ‘Čez planke’. Ta serija sicer traja že vse od leta 2001, dolgoletna voditeljica oddaj ‘Čez planke’ Mojca Mavec pa je tokrat najprej obiskala Tunizijo ter se posvetila zgodovini te države, njenim plažam, tržnicam, spomenikom, kulinariki in prvotnim prebivalcem Tunizije – Berberom.

Kdor je zamudil to nedeljsko uvodno oddajo, si jo že lahko ogleda v spletnem arhivu MMC RTV SLO. Mojca Mavec pa bo v naslednjih treh nedeljah obiskala še grški otok Kreta, italijansko pokrajino Apulijo in Norveško. Kreta je največji grški otok, je hkrati najbolj samosvoj, uporniški in njegovi prebivalci so zelo ponosni, saj so predvsem med drugo svetovno vojno pretrpeli ogromno.

Apulija pa je italijanska pokrajina med Jonskim in Jadranskim morjem, ki ima zagotovo marsikaj za ponudit. “Mojca bo obiskala tudi Alberobello in njegove trule, te skrivnostne stolpiče, ki spominjajo na našo kraško suhozidno gradnjo, spustila se bo po ulicah Matere kot Bond, a brez avta, in se slej ko prej zbudila iz prehranske kome, ki te tu na jugovzhodu Italije zagotovo čaka,” so z RTV SLO napovedali za to oddajo.

Nato pa bo Mojca obiskala še Norveško, kjer si bo ogledala fjorde in smučarske inovacije, se poučila o lososu in vikingih, spoznala ljubitelje gobarjenja in šla z njimi v akcijo, posvetila pa se bo tudi etični manjšino na severu norveške države Samijem (ki jih v Sloveniji običajno poimenujemo Laponci).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.