Naslovnica Šport Kako na SP v Duisburgu priti do olimpijskih vozovnic

Kako na SP v Duisburgu priti do olimpijskih vozovnic

Avtor: Spletno Uredništvo
V Duisburgu se danes pričenja svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah. Na tem SP bodo delili tudi vozovnice za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, za Slovenijo pa bo tokrat tekmovala šestčlanska ekipa.
Kako na SP v Duisburgu priti do olimpijskih vozovnic

Upajmo, da bo to imenitno športno prizorišče v Duisburgu spet srečno za Slovence (foto: FB KZS)

Kajakaška reprezentanca Slovenije mirnih vodah je že v nemškem Duisburgu, ki bo od danes, srede (23. avgusta) pa vse do nedelje (27. avgusta) gostil letošnje s Svetovno prvenstvo v disciplinah kajaka in tudi kanuja na mirnih vodah. Tokrat se bo tam pomerilo več kot 1000 tekmovalk in tekmovalcev iz vsega sveta, med njimi pa bo tudi šesterica slovenskih kajakašev.

“V olimpijskem programu je 10 disciplin, tako da se bodo za olimpijska mesta borili Špela Ponomarenko Janić v ženskem kajaku na 500 metrov, Jošt Zakrajšek v kajaku na 1000 metrov ter mladi dvojec Matevž Manfeda – Anže Pikon na 500-metrski razdalji. Omenjene tekmovalce bomo videli tudi v neolimpijskih disciplinah: Špela bo nastopila še na 200 metrov, Jošt na 5000 metrov, Manfreda in Pikon pa tudi v kajakaškem dvojcu na 1000 metrov.

V ekipi sta še Mia Medved in Rok Šmit, ki bosta skupaj veslala v mešanem kajakaškem dvojcu na 500 metrov, Mio bomo videli še v 1000-metrski preizkušnji kajakašic, Roka pa med kajakaši na 200 in 500 metrov,« so pojasnili na spletni strani Kajakaške zveze Slovenije. Na tem SP bodo delili tudi vozovnice za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto potekale v Parizu, a bo do njih brez vrhunskega rezultata zelo težko priti.

V ženskem kajaku na 500 metrov, moškem kajaku na 1000 metrov in moškem kajakaškem dvojcu na 500 metrov bo namreč na voljo le po šest vozovnic. Od slovenske ekipe je Špela Ponomarenko Janić na prejšnjih Svetovnih prvenstvih v Duisburgu že dvakrat osvojila bronasto medaljo na 200-metrski progi, tako da ji lokacija ustreza in bi se lahko najbrž vsaj na eni od dveh razdalj uvrstila v veliki finale, potem pa….

Podobno se bo tudi najbolj izkušen slovenski kajakaš Jošt Zakrajšek potegoval za eno izmed 6 kvot na kilometrski razdalji, kjer pa ga čaka konkurenca iz kar 57 držav sveta. Omeniti pa velja še zanimivost glede nenavadnega poimenovanja tega tekmovanja. SP je uradno poimenovano kot sprintersko, vseeno pa so na programu tudi tekme na 1000 in 5000 metrov. Sprint na 5000 metrov ne obstaja (v nobenem športu).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.