Naslovnica Šport Mini golf se vrača med žive na Mariborskem otoku

Mini golf se vrača med žive na Mariborskem otoku

Avtor: Spletno Uredništvo

Maribor je od petka bogatejši za novo športno prizorišče in sicer so na atraktivni lokaciji Mariborskega otoka odprli igrišče za mini golf z osemnajstimi igralnimi stezami. Igrišče je postavljeno v neposredni bližini tamkajšnjega kopališča in je po dolgih letih prvo v štajerski prestolnici.

Mini golf se vrača med žive na Mariborskem otoku

Mini golf je rekreativni šport, ki je primeren za vsakogar, ne glede na leta (foto: epeka.si)

 

V petek so z novinarsko konferenco tudi uradno odprli novo mini golf igrišče, ki se nahaja na Mariborskem otoku. Tako novo igrišče, kot tudi otvoritveni dogodek so skupaj pripravili ljudje iz Združenja EPEKA in javnega zavoda Športni objekti Maribor. Sicer mini golf danes še zdaleč ni tako priljubljen kot pred desetletji, ko je bilo ob vsakem večjem slovenskem hotelu oziroma avtokampu tudi igrišče. Velika večina starih igrišč po državi je že zdavnaj zaprta.

Sedaj so se na mini golf spomnili v Mariboru in ga umestili na primerno lokacijo Mariborskega otoka, ki je sicer naravni spomenik, naravna vrednota državnega pomena, območje Natura 2000 in ekološko pomembno območje. ‘Luknje’ so postavili tako, da igralci pa med igro ne bodo posegali v naravo, vseh 18 igralnih stez je zato namensko razvrščenih po celotnem kopališkem območju ob bazenih in na travniku.

Zelo veseli smo, da bomo dogajanje na Mariborskem otoku poživili tudi izven kopališke sezone. Prav tako bo možno igrati odbojko na mivki in namizni tenis, odprt bo bar, ponudbo na otoku pa bomo postopoma širili. Mariborski otok je biser obmestne narave, ki ga moramo približati Mariborčankam in Mariborčanom ter tudi širše tržiti,” je ob tej priložnosti dejal Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor.

Z novo športno infrastrukturo v neposredni bližini mestnega jedra bodo tako obiskovalcem na voljo različne možnosti za sprostitev in telesno aktivnost, pri čemer so tudi poskrbeli, da bo skladno z ukrepi proti okužbi s koronavirusom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.