Naslovnica Šport Mile Ačimović prevzema slovensko mlado reprezentanco

Mile Ačimović prevzema slovensko mlado reprezentanco

Avtor: Spletno Uredništvo

Kot je po vnovični izvolitvi na položaj predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatovića napovedal že prejšnji teden, je prišlo do zamenjave selektorja slovenske mladinske reprezentance Primoža Glihe. Novi selektor je postal nekdanji zvezdnik slovenskega nogometa Milenko Ačimović.

Mile Ačimović je na primer en od redkih Slovencev, ki je kdaj zaigral na Liverpoolovem Anfieldu (foto: transfermarkt.com)

 

Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so sporočili, da je izvršni odbor na svoji prvi seji sprejel predlog prejšnji teden potrjenega predsednika NZS Radenka Mijatovića in direktorja reprezentanc Mirana Pavlina, ki govori o razrešitvi Primoža Glihe z mesta selektorja reprezentanc U-20 in U-21. Na njegovo mesto je IO NZS postavil nekdanjega zvezdnika slovenskega nogometa Milenka Ačimovića.

Sicer je zgodba o zamenjavi precej nenavadna, saj je šlo za upor igralcev proti selektorju, o čemer priča tudi izjava predsednika NZS: »Kritičen sem tako do igralcev, ki so izbrali popolnoma napačen način reševanja problemov in ga na Nogometni zvezi zagotovo ne bomo tolerirali nobeni od reprezentanc v prihodnje, kakor tudi do selektorja, ki ni zaznal naraščajočih problemov v ekipi in medsebojni komunikaciji.«

Kar predsednik ni omenil, je dejstvo, da bi moralo vodstvo NZS samo pravočasno zaznati težavo in jo rešiti, še preden so igralci popisali peticijo o odstavitvi selektorja. Gliha je bil namreč selektor reprezentanc U-18 in U-19 že do leta 2014, od leta 2015 pa je prevzel vodenje selekcij U-20 in U-21. Zveza je imela v vseh teh letih zagotovo več kot dovolj časa, da ugotovi, kaj počne selektor.

Sicer ima Milenko Ačimović za sabo lepo igralsko kariero – nastopal je pri angleškem premier ligašu Tottenhamu, pri beograjski Crveni zvezdi in s francoskim Lilleom zaigral tudi v Ligi prvakov. Predvsem pa je ‘Mile’ zablestel v slovenski reprezentanci, kjer ostal v spominu njegov zelo pomemben gol s sredine igrišča na kvalifikacijski tekmi proti Ukrajini (13. novembra 1999).

Ačimović se bo z mlado reprezentanco prvič srečal že prihodnji ponedeljek. Našo mlado izbrano vrsto namreč kmalu čakata dve izjemno prestižni prijateljski srečanji – proti Nemčiji (12. novembra) in proti Rusiji (17. novembra). Z NZS sp spomnili še, da Slovenijo v letu 2021 čaka organizacija Evropskega prvenstva do 21 let.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.