Naslovnica Slovenija Mestna kavarna Piran tudi z dobrodelno sladico

Mestna kavarna Piran tudi z dobrodelno sladico

Avtor: Spletno Uredništvo
V Piranu so obeležili 10. obletnico Mestne kavarne Piran, dogodek pa so izkoristili tudi za dobrodelnosti in za promocijo nove avtohtone sladice.
Mestna kavarna Piran tudi z dobrodelno sladico

Prizor s praznovanja 10. obletnice Mestne kavarna Piran (foto: Jakob Bužan)

Le korak stran od Tartinijevega trga ob cerkvi Sv. Jurija stoji Mestna kavarna Piran, katere vodenje je pred desetimi leti prevzelo podjetje TIM International. Od tedaj v okolici kavarne diši po vrhunski kavi Julius Meinl, v njej pa ponujajo še  kulinarične dobrote in občasno tudi umetniški program. Podobno je bilo tudi ob praznovanju okroglega jubileja – 10. obletnice obstoja kavarne, kjer pa so svoji običajni ponudbi dodali še dobrodelno noto.

»Ustanovitelj in direktor podjetja TIM International Tomaž Milič in Tamara Posavec Simčič sta na prireditvi predala donacijo v vrednosti 1.000 evrov predsednici društva Palčica Pomagalčica, Larisi Štoka,« so poudarili v izjavi za javnost. Program je sicer obsegal nastop Tonje Senčar in skupine Booom, predstavili pa so tudi svoj najnovejši projekt – posebno sladico, poimenovano ‘Štorta’.

Gre za novost v ponudbi dobrot, ki jih ustvarjata slaščičarka Magdalena Skočir in večkrat nagrajeni chef Kristian Zule iz butične restavracije Stara gostilna (letos so že četrto leto zapored upravičili svoj sloves s priznanjem ‘Michelin plate’. Tudi sladka gastronomska novost ‘Štorta’, ki v receptu med drugim združuje piransko sol in avtohtono oljko vrste ‘Štorta’, bo imela poudarjeno dobrodelno noto.

Z vsako prodano porcijo sladice bodo namreč nekaj prispevali v dobrodelni sklad, prek katerega bodo nato podpirali lokalne dobrodelne organizacije in skupnosti. Za naročila Štorte pa bo potrebno počakati še do sredine prihodnjega meseca novembra.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.