Naslovnica Slovenija Mega srečanje motoristov v Portorožu spet odpovedano

Mega srečanje motoristov v Portorožu spet odpovedano

Avtor: Spletno Uredništvo
Portorož bi moral že lani v mesecu juniju gostiti obsežno evropsko srečanje ljubiteljev motorjev najbolj prestižne znamke na svetu Harley-Davidson. Vendar pa je lani motoriste odgnala pandemija, letos pa se zgodba ponavlja.
Tega prizora iz pred-koronskih časov tudi letos v Portorožu ne bo na spregled (foto: TZP)

Že 29. po vrsti evropski H.O.G. Rally, ki bi se moral med 10. in 13. junijem letos odvijati v Portorožu, je bil spet odpovedan, oziroma je bil preložen na naslednje leto. Organizatorji vseevropskega srečanja ljubiteljev motorjev najbolj prestižne znamke na svetu Harley-Davidson, ki prihajajo iz Velike Britanije, so se sicer trudili, da bi dogodek v Slovenski Istri lahko izpeljali sredi junija, a so bili prisiljen spet priznati premoč pandemije kronavirusa.

»Organizatorji evropskega srečanja motoristov Harley-Davidson so skupaj s Turističnim združenjem Portorož, do zadnjega upali, da bi prireditev letos lahko izvedli, a so se morali na koncu strinjati, da je situacija še vedno preveč nepredvidljiva. H.O.G. Dober mesec pred dogodkom so si na veliko žalost vseh morali priznati, da je epidemiološka slika v Obalno-kraški regiji sicer zelo vzpodbudna, a so potovanja še vedno zelo omejena in nepredvidljiva,« so zapisali v sporočilu za javnost.

S Turističnega združenja Portorož (TZP) so še pojasnili, da je v tem trenutku zelo težko zagotoviti proti-koronske varnostne ukrepe za ogromno množico motoristov, radovednežev in domačinov. Predvidevanja so namreč govorila o približno 40.000 obiskovalcih iz več kot 60 držav (torej ne le iz Evrope, ampak tudi z drugih kontinentov). Že samo potovanje do Portoroža iz tujine je trenutno zelo komplicirana zadeva, zato bodo raje poskusili kdaj drugič, najverjetneje že prihodnje leto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.