Naslovnica Trendi Med štirimi kino novostmi bosta dva slovenska filma

Med štirimi kino novostmi bosta dva slovenska filma

Avtor: Spletno Uredništvo
V prihajajočem tednu se v kinih obeta več novosti. Prva bo slovenska filmska uspešnica o avtističnem dečku ‘Šepet metulja’, sledile bodo grozljivka ‘Prvo znamenje’, akcijski triler ‘Monkey Man: Krvavo Maščevanje’ in domača drama ‘Zbudi me’.
Med štirimi kino novostmi bosta dva slovenska filma

Prizor iz slovenskega filma ‘Šepet metulja’ (foto: cineplexx.si)

Že v torek se v več kinodvoranah po Sloveniji ob 18. uri napoveduje posebna filmska projekcija ob Svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu. Gre za film ‘Šepet metulja’, ki je bil lani najbolj gledan slovenski film, doslej pa si ga je v kinih ogledalo že več kot 72.000 gledalcev. V filmu igrajo Ali Ogrizek, Mitja Ritlop, Joze Doberšek, Urška Majcen in Branko Završan, režiser pa je bil Alen Pavšar.

Ostale novosti tedna v kinematografih se obetajo v četrtek. Z oskarjem nominirani Dev Patel odločil za režijo brutalnega maščevalskega akcijskega trilerja ‘Monkey Man: Krvavo Maščevanje’ – Gre za folm v slogu Johna Wicka, v katerem je sam odigral tudi glavno vlogo mladeniča po imenu Kid, ki se vsako noč, z masko gorile, krvavo in surovo bori v podzemnih klubih, da bi si zagotovil preživetje. Nekega dna pa mu prekipi in začne se maščevanje…

V kina v četrtek prihaja tudi psihološka grozljivka ‘Prvo znamenje’, ki je v predzgodba kultne srhljivke ‘Znamenje’. Režirala jo je Arkasha Stevenson, glavne vloge pa igrajo Bill Nighy, Nell Tiger Free, Ralph Ineson, Charles Dance, Sonia Braga, Alessia Bonacci, Maria Caballero in Mia McGovern Zaini. Filmska zgodba govori o mladi Američanki v Rimu, ki naj bi svoje življenje posvetila služenju cerkvi, vendar naleti na zaroto in satansko zlobo.

Ta teden se napoveduje še druga slovenska novost v kinih in sicer gre za dramo ‘Zbudi me’. V njem so v glavnih vlogah Jure Henigman, Timon šturbej, Nataša Barbara Gračner, Živa Selan in Jurij Drevenšek, režiser pa je bil Marko Šantić. Zgodba govori o Roku, ki po nesreči izgubi spomin. Da bi ga spet našel, se vrne v rojstno mesto, kjer pa izve, da je njegov brat stopil na enako napačno pot kot nekoč on sam. Zato bi rad to preprečil in se odkupil za stare grehe.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.