Naslovnica Trendi Med novostmi z RTV Slovenija je tudi Marcos Tavares

Med novostmi z RTV Slovenija je tudi Marcos Tavares

Avtor: Spletno Uredništvo

Val 202 je že desetič prejel naziv Trusted brand za najbolj zaupanja vredno radijsko postajo, Slavka Bobovnika pa so bralci revije Reader’s Digest Slovenija že petič zapored razglasili za najbolj zaupanja vrednega televizijskega voditelja. Robert Levstek s 1. junijem 2018 nastopa štiriletni mandat odgovornega urednika Radia Maribor — regionalnega radijskega programa RTV Slovenija, pred bližnjim svetovnim prvenstvom v nogometu pa bo na vrsti posebna oddaja Vse je mogoče z Marcosom Tavaresom v vlogi posebnega gosta.  marcos Marco Tavares, kot so ga preimenovali na RTV Slovenija, se bo predstavil v vlogi nogometnega sodnika v igri Z glavo na travo (foto: Žiga Culiberg)

 

Revija Reader’s Digest Slovenija je tudi letos podelila posebna priznanja – plakete Trusted Brand za najbolj zaupanja vredne domače in tuje blagovne znamke, najbolj zaupanja vredne blagovne znamke na področju varovanja okolja in najbolj zaupanja vredne osebnosti. V raziskavi, ki jo v Sloveniji izvajajo že 20 let, je sodelovalo 5000 naročnikov revije Reader’s Digest Slovenija.V kategoriji najbolj zaupanja radijska postaja je letos ponovno slavil Val 202, s čimer si je že jubilejno desetič prislužil naziv »Trusted Brand«.

Odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular je ob tej priložnosti povedal: »Za vsakim ‘trusted brandom’ stoji ‘trusted band’, zaupanja vredna ekipa. Na Valu 202 je vsekakor tako. Ekipa razume, kaj pomeni zaupanje v poplavi medijev, javnost postavlja na prvo mesto in ve, da je ključen pogled na jutri, včerajšnja oddaja je že lanski sneg.« Letos so šestič podelili tudi priznanja za najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji. Bralci so izbrali najbolj zaupanja vrednega radijskega voditelja, glasbenika, poslovneža, športnika in televizijskega voditelja – že petič zapored je slavil Slavko Bobovnik

Druga novost na RTV Slovenija je ta, da bo 1. junija 2018o dosedanjega odgovornega urednika Radia Maribor Staneta Kocutarja zamenjal Robert Levstek. Robert Levstek je sodelavec RTV Slovenija postal leta 2008, ko je začel z moderatorskim in redaktorskim delom na prvem in edinem tujejezičnem radijskem programu v Sloveniji — Radiu Si. Do leta 2015 je tam pripravljal tudi novinarske prispevke, se javljal s terena, vodil nočni program in opravljal večjezično delo v prometni pisarni. V tem času je svoje novinarske in uredniške izkušnje pridobival tudi pri časniku Večer, kjer je sodeloval med letoma 2007 in 2016. Leta 2015 je postal novinar urednik na Radiu Maribor, kjer je vodil jutranji program.

Tretja novica, ki prihaja iz PR službe RTV pa je posebna oddaja ‘Vse je mogoče’, ki bo na sporedu tik pred letošnjim svetovnim prvenstvom v nogometu.  V soboto, 9. junija, na 1. programu Televizije Slovenija obeta oddaja, ki bo povesm nogometno obarvana. »Če je nogomet najbolj množično oboževan šport z najbolj dovršeno in napeto dramaturgijo, je naša oddaja Vse je mogoče najbolj konfuzna, simpatična in smešna oddaja pri nas. To bomo dokazali s kopico vam že dobro znanih in tudi popolnoma novih nogometnih iger,« napoveduje Bojan Emeršič, gostitelj oddaje.

‘Sanjska ekipa’, ki bo v tokratni oddaji zabavala gledlace, z nogometom nima prav veliko, imajo pa neverjetno voljo, da gledalce zabavajo in nasmejijo. Sodelovali bodo Luka Korenčič, Nina Valič, Mario Ćulibrk, Miha Brajnik, Ana Maria Mitić, Gorazd Žilavec in Vili Resnik. V oddajo pa prihaja tudi prav posebna zvezda slovenskega klubskega nogometa – mariborski Brazilec Marcos Tavares.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.